Киселото зеле е източник на целия набор от витамини. Освен

...
Киселото зеле е източник на целия набор от витамини. Освен
Коментари Харесай

За кого е вредно киселото зеле

Киселото зеле е източник на целия набор от витамини. Освен огромни количества витамин С, то съдържа витамини от група Б (Б1, Б2, Б5, Б6), а също и калий, калций, цинк, селен, желязо, йод, фосфор и натрий. Освен това фибрите, които се съдържат в него, възстановяват храносмилателните процеси, укрепват стените на съдовете и снижават равнището на кръвната захар, оповестява „ Аргументи и обстоятелства “.

Подобно на другите ферментирали артикули, киселото зеле оказва помощ на организма по-добре да усвоява питателните субстанции и усъвършенства функционалностите на имунната система. Въпреки безспорните си потребни свойства обаче, този артикул не е еднообразно потребен за всички.

Не се предлага на хора, които имат болести съпроводени с нарушавания във водно-солевия баланс. Противопоказано е за хипертониците, защото нарасналото наличие на сол може да стане причина за скок в кръвното налягане. Солта се свързва с водата и провокира задържане на течности в организма, което води до формиране на отоци и повишение на кръвното налягане.

Този артикул е нездравословен за хора с нараснала киселинност на стомаха, със болести на задстомашната жлеза, с обострен гастрит и язва на стомаха.

Тъй като в киселото зеле се съдържат артикули, които провокират недоволство и образуват млечна и оцетна киселина, не се предлага да се употребява от хора със слаб корем. Комбинацията от фибри и киселини води до нараснало газообразуване и може да провокира метеоризъм и отичане на стомаха.

Специалистите по хранене и диететика предлагат на младите майки да се въздържат от потреблението на този артикул, до момента в който кърмят. Уместно е въвеждането му в менюто им след 4-6-ия месец. Експертите припомнят, че при въвеждането на нова храна, би трябвало да се следи реакцията на бебето. В случай че се появят обрив, отичане на стомаха на детето и други нежелателни реакции, е най-добре да се изчака до привършване на кърмаческия интервал.

Инфо: offnews.bg

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР