Киселото мляко намалява риска от инфаркт за хората с високо

...
Киселото мляко намалява риска от инфаркт за хората с високо
Коментари Харесай

Американски учени: Киселото мляко пази от инфаркт, но особени при жените...

Киселото мляко понижава риска от инфаркт за хората с високо кръвно налягане, считат американски учени, представени от " Дейли мейл ". Особено емфатичен е този резултат при дамите. Именно при тях най-малко две порции кисело мляко седмично понижават риска от инфаркт и инсулт с до 30 %. При мъжете рискът понижава с до 19 %.

Учените от Бостънския университет изясняват потребния резултат на киселото мляко за сърцето с комбинацията от естествена ферментация и наличието на калций.

И това е забавно: Това са 5-те аргументи в никакъв случай да не изхвърляте корена на магданоза - четете на най-полезния здравен уебсайт zdrave.to.

Предишни проучвания откриха, че калцият е значим за естественото стесняване и разпределяне на сърцето, а пробиотиците от ферментиралите храни понижават кръвното налягане.

Американските учени са анализирали данните за 55 898 дами на възраст от 30 до 55 години и 18 232 мъже на възраст от 40 до 75 години от проучване, обхванало медицински чиновници.

Полезните бактерии в киселото мляко понижават също признаците на меланхолия, откриха учени от университета " Макмастър " предходната година.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР