Киселинният рефлукс се появява, когато стомашната киселина изтича в хранопровода.

...
Киселинният рефлукс се появява, когато стомашната киселина изтича в хранопровода.
Коментари Харесай

Лимонената вода може да засили киселинния рефлукс

Киселинният рефлукс се появява, когато стомашната киселина изтича в хранопровода. Това положение визира 60 милиона американци на месец. Това може да бъде признак на гастроезофагеална рефлуксна болест (ГЕРБ). Много хора се интересуват от вътрешни средства за лекуване, с цел да облекчат признаците на киселинен рефлукс. В тази публикация преглеждаме доказателствата за лимонената вода да реализира подобен резултат.

Изливът на стомашна киселина провокира инфектиране и раздразнение в езофагеалната обвивка. Това може да докара до чувство за парене, известно като киселини в стомаха, и гадене. Изследване през 2012 година демонстрира, че лимоненият сок има история на приложимост в източната и западната процедура за подкрепяне на храносмилането и гастроинтестинални проблеми, в това число киселинен рефлукс. Въпреки това няма проучвания, които да демонстрират, че лимонената вода работи, medicalnewstoday.com.

Всъщност, заради своята киселинност, лимоненият сок може да направи киселинния рефлукс по-лош. Някои източници споделят, че водата с лимон има алкализиращ резултат, което значи, че може да обезврежда стомашната киселина и като резултат - да понижи киселинния рефлукс. Това обаче не се поддържа от проучването. Сокът от лимон е кисел, с рН 3, до момента в който водата има рН към 7, което е неутрално. Това значи, че не е нито киселинна, нито алкална. Някои хора могат да открият, че пиенето на чаша лимонена вода може да усъвършенства техния рефлукс. За други киселинна течност, като да вземем за пример лимон, може даже да утежни техните признаци.

Няма проучвания, които да допускат, че лимонената вода ще облекчи признаците на киселинен рефлукс. Ако човек към момента желае да опита това домашно лекарство, може да види следния съвет:

► Смесете 1 супена лъжица свеж лимонен сок с чаша вода. Ако усетът е прекомерно мощен, първо прибавете по-малко лимонен сок. Винаги разреждайте лимоновия сок с вода, с цел да намалите киселинността му. Някои хора пият лимонената напитка 20-30 минути преди всяко хранене, с цел да се предотврати киселинният рефлукс. Първо разбийте малко количество и вижте по какъв начин реагира тялото ви.

Ползи от пиенето на киселата напитка
Лимоновият сок съдържа витамин С, който е антиоксидант. Витамин С оказва помощ за подобряването на имунната система, както и да се всмуква желязо от храната. Смята се също, че лимоновият сок може да усъвършенства бъбречната функционалност, положението на кожата и даже да понижи риска от рак.

Рискове
Лимонената вода е безвредна за пиянство. Въпреки това има няколко вероятни странични резултати. Водата от лимон може да повреди зъбите и емайла. За някои хора лимоновият сок може да направи рефлукса по-силен. Винаги гледайте сигналите на тялото си.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР