Киселините могат да бъдат истинско мъчение. Те причиняват болки в

...
Киселините могат да бъдат истинско мъчение. Те причиняват болки в
Коментари Харесай

5 начина да облекчим бързо киселините

Киселините могат да бъдат същинско изтезание. Те предизвикват болки в гърдите и остават един противен и горчив усет в устата. Парещата болежка остава тлееща и това в допълнение усилва дискомфорта. Киселините се предизвикват от няколко типа храни. Сред тях са чесън, кафе, чай, лук, подправки, цитруси, горски плодове, зеленчуци и други.  Ето и какво можете да извършите, с цел да облекчите положението си.

Хранете се по-често, само че на дребни порции

Колкото по-малки порции хапвате, толкоз по-лесно ще обработите храната. Големите порции храна от своя страна съдържат и доста мазнини, които мъчно се обработват и са измежду главните аргументи за появяването на киселинен рефлукс. За да избегнете това са хранете по 5-6 пъти дневно с няколко хапки. Избягвайте и храните, за които сте забелязали, че ви предизвикват киселини.

Ябълков пектин

Това е дестилат от ябълки, който има консистенция, сходна на желе. Той има свойството да понижава равнищата на холестерола, само че и да потиска киселините. Ако знаете, че ви следва изобилна вечеря, то можете да се подготвите. На гладно вземете разперен пектин в чаша вода или пък кисело мляко. Той ще образува тъничък филм върху стомашната лигавица и това ще предотврати появяването на киселини по натурален път.

Стойте изправени

Ако имате опция, стойте изправени, когато получавате киселини. Лежането и облягането обратно единствено ще влошат рефлукса. Опитайте се да постоите изправени, до момента в който рецесията отмине. Когато сте легнали, няма какво да накара киселините да се върнат в стомаха. Изправеното състояние оказва помощ на този развой и просто употребявате гравитацията по този метод.

Хранете се в дребни съдове

Ако ви е мъчно да намалите размера на храната, който поемате, то я слагайте в по-малки съдове. По този метод ще можете да се контролирате и ще ви е мъчно да ги претрупате. Опитайте се да премахнете и киселините, за които сте сигурни, че ви предизвикват киселини. Не ги включвайте и в тези порции.
5 метода да потиснете неприятните КИСЕЛИНИ, които ви изтезават
Киселините са доста неприятно положение, което може да се аргументи от редица фактори, освен храната, която ядем. Обикновено оставят сл...
Прочети повече
Вземете лекарство за киселините

Ако нищо от това, което изброихме нагоре не ви подейства, то се консултирайте с доктор. Той ще ви посъветва кое е най-хубавото лекарство за вас и по какъв начин да облекчите тези положения. Добре е да го извършите, макар че можете да откриете такива медикаменти и без лекарска рецепта. Това е сериозен проблем и консултацията с гастроентеролог е най-хубавото нещо, което можете да извършите за вас и здравето си.

Появата на киселините не би трябвало да се подценява. Веднъж появили се този проблем, той ще остане ваш сателит. Поради тази причина е значимо да вземете ограничения в точния момент, с цел да не се задълбочи казусът ви още повече.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР