Кирливите ризи на суперзвездата на Барселона Лионел Меси продължават да

...
Кирливите ризи на суперзвездата на Барселона Лионел Меси продължават да
Коментари Харесай

Меси крие данъци на гърба на бедните деца

Кирливите ризи на суперзвездата на Барселона Лионел Меси не престават да излизат нескрито. Нападателят е укрил доходи от минимум 10 милиона евро в интервала 2007-2015 година посредством два филиала на Фондацията си за подкрепяне на деца в родния си град Росарио, написа испанският вестник " ABC ".

В Испания представителствата на Фондацията са регистрирани като публични организации, а като такива министерството на финансите на Аржентина ги е изключило от листата с длъжници, защото от Фондацията не са отчели доходи в три следващи години.

Тя на процедура е служила като прикритие на аржентинеца и неговото семейство за водене на частен бизнес. Меси и татко му са разкрили представителството през 2009 година в родния им град Росарио, само че тя е била записана в Испания като социална организация.

Припомняме, че висшият съд в Мадрид към този момент осъди аржентинеца на 21 месеца затвор за укриване на налози. Играчът беше приет за отговорен за ощетяване на държавната хазна в размер на 4,1 милиона евро в интервала 2007-2009 година.

Все отново суперзвездата мина фино, откакто испанската прокуратура одобри предлагането на футболиста да размени ефикасната присъда от 21 месеца затвор с финансова глоба.

Законодателството в страната разрешава пандизът да бъде избегнат, в случай че присъдата е под две години. Лео ще заплати глоба в размер на 252 хиляди евро.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР