Кирил Петков ще продължава да търси съдействие от депутатите на

...
Кирил Петков ще продължава да търси съдействие от депутатите на
Коментари Харесай

Политически интриги. Кирил Петков ще търси подкрепа от депутати на ИТН в парламента


Кирил Петков ще продължава да търси подпомагане от депутатите на „ ИТН “ за приемане на законодателните оферти на държавното управление. Това сподели министър председателят в послание в петък.

„ Аз също имам вяра, че има хора с висок морал в този парламент, които ще изберат България пред своя партиен водач. Особено в случай че партийният водач е някогашен артист, който най-безотговорно взема решение да хвърля риск върху това държавно управление единствено поради персоналното си его “, сподели още Петков.

Обръщението на премиера пристигна откакто в четвъртък бюджетната комисия в в държавния бюджет. Срещу измененията гласоподаваха от ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Възраждане “, а представителите на Има Такъв Народ се въздържаха.

Според Петков няма причина депутатите да не гласоподават, която планува увеличение на обществените заплащания и парите за бизнеса, както и да слагат под риск парите, които страната би трябвало да получи от Европейски Съюз по Плана за възобновяване. Той дефинира държанието на част от партиите като „ политически интриги “ и „ политически игрички “.

Петков добави, че „ Продължаваме промяната “ не се опасява от избори и че актуалната обстановка е „ вододел “ сред „ страната на корупцията “ и „ страната на прозрачността “.

По-рано в четвъртък зам.-председателят на „ ИТН “ Тошко Йорданов упрекна Петков, че се е опитал да подкупи депутати от партията. Йорданов не загатна имена и не предложи доказателства за изказванията си, само че акцентира, че депутатите са отказали на Петков.

Обвиненията на Йорданов бяха отхвърлени от ръководителя на парламентарната група на „ Продължаваме промяната “ (ПП) Андрей Гюров .

„ Ние не офертираме, не купуваме и не раздаваме бюджети за постове и ръководство. Може би това е повода да се стига до това напрежение и излизане на съдружни сътрудници “, сподели Гюров.

Единственият народен представител от Има Такъв Народ, който сподели, че е приказвал с Петков по тази причина вероятно да гласоподава в интерес на предложенията на държавното управление беше Кирил Сименов . Той обаче отхвърли министър председателят да му е предложил рушвет против съдействието му.

„ Не ми е предложил нито постове, нито пари или всевъзможни такива работи. Просто си поговорихме и ми сподели, че, в случай че мога да си премисля позицията, да не мятам страната в безпорядък “, сподели Симеонов.

Слави Трифонов извади партията си от ръководещата коалиция, а аргументите, които уточни бяха неналичието на пари в хазната и вземането на „ еднолични решения срещу волята на българския народ “, по отношение на. След излизането на Има Такъв Народ от ръководещата коалиция, останалите три партии в нея - Политическа партия, Българска социалистическа партия и „ Демократична България “ разполагат със 109 депутати при нужни за болшинство 121.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР