Кирил Петков се скъса да лъже.Така заместникът на Станислав Трифонов

...
Кирил Петков се скъса да лъже.Така заместникът на Станислав Трифонов
Коментари Харесай

Кирил Петков се скъса да лъже. Бил Татяна Дончева в панталон

" Кирил Петков се скъса да лъже. "

Така заместникът на Станислав Трифонов в " ИТН " и ръководител на парламентарната група на Има Такъв Народ Тошко Йорданов заключи личните си визии по следобедните изяви на премиера - и на конференция, и пред бТВ, които се постановиха, откакто Трифонов разгласи, че групировката му напуща управническата коалиция.

Премиерът приказва дълго за поисканите от воденото от Има Такъв Народ в лицето на Гроздан Караджов Министерство на районното развиване и благоустройството над 3,5 милиарда лв. за пътно строителство. Посочи, че за Караджов, който е и вицепремиер, му споделили, че е " брокер " и загатна, че желаните средства щели да отидат при компаниите любимки на остарялата власт.

След Петков, Йорданов и самият Караджов гостуваха в бТВ.

" Кирил Петков се скъса да лъже. Скъса се да лъже и да връзва едно нещо с друго " - съобщи Йорданов.

Като преди този момент министърът изясни обстановката с парите за пътищата и също дефинира като неистини казаното от премиера.

" Като гледах през днешния ден всички неистини, които изрече Кирил Петков за моята персона.... По-жалка картина да спосиш кабинета си като хвърляш клюки и неистини и то по адрес на личния си вицепремиер..., аз мисля че това беше картината в обединението. Този човек през днешния ден беше жалка картина за това, което се случва в обединението ", стартира Караджов.

И напомни остарялата сага с разплащането със строителите от ръководствата на ГЕРБ:

" Това не са пари, които аз съм изискал. Това са парите, които по планове, с решение на Народното събрание присъди от бюджета на Министерство на регионалното развитие да се изплатят остарели отговорности на тези, какви бяха, крадливи компании. Ние от Има Такъв Народ внесохме решение да не им се заплаща, а на 14 април - какво споделя Кирил Петков в изявление: Обещавам страната да разплати първите 600 милиона в този момент, а до 30 юни цялата сума. И тази цяла сума е 1,2 милиарда, които не са разчетени тази година и са минус. Не ги желая аз. Крадецът вика дръжте крадеца. По т. 4. от това решение е записано още 1,2 милиарда по стартирани 278 пътя оставени по средата неремонтирани. И зад това решение стояха и Кирил Петков, и Асен Василев. Половин милиард лв., които те не желаеха да сложат за " Хемус ". Има отвън това още половин милиард за автомагистралите, включително за Кресна, включително за Велико Търново-Русе и настрана сме дали обещание на общините пари. Това са тези 3,9 милиарда. Това са все минали неща. Нито един търг няма да излезе от мен, нито едно заплащане няма да излезе от мен ".

Караджов даде поръчка, че не е пуснал нито един търг. Припомни и че е имало съгласие в държавното управление, че във връзка с инхаус казуса " стартира да се работи вид, който да подсигурява дострояването и гаранциите ще се носят от компаниите, а договорите ще са строителни, а не за доставки и наеми ".

" На тези, както те ги назовават крадливи компании, аз и една стотинка не съм разрешил да се заплати по инхаус договорите. Освен зимната поддръжка нищо друго не съм платил ".

И се засегна персонално:

" Внушенията за кражба, корупция и то тъкмо по мой адрес.... Аз стачкувам от студент, някои стачкуват от едно лято ".

По думите му в обединението " не е имало спор за тези 3,9 милиарда ". След което вицепремиерът изненада: не знаел, че ще гледат бюджет в Министерския съвет тази заран (въпреки че медиите знаеха). Проектът дори не бил в предварителните точки. Когато възразил, дали отговор му няма какво да чакаме, имаме хронограма. Сега Караджов прикани да излезе стенограмата от днешното съвещание. Щяло да се види, че министрите на Има Такъв Народ напущат поради " подмолното внасяне на бюджета ".

Разбира се, всичко казано от Караджов бе подкрепено от Тошко Йорданов, който напомни, че Народно събрание в реалност взе решение разплащането с компаниите да става след утвърждение на междуведомствената комисия (в която взе участие и финансовото министерство), по-късно Народно събрание... " Той (Караджов) и да желае, не може да даде и половин стотинка ", заключи заместникът на Трифонов.

" Същиите тези от " Продължаваме промяната ", които реват за корупция... упрекват Гроздан за неща, които те оферират. Кой държеше силовите министерства, на чие послушание са ДАНС и Национална агенция за приходите? Арестуваха Бойко Борисов за една вечер и направиха всички ни за смях. Ма да ги заловен крадливите компании. Кой държи Министерство на вътрешните работи " - съобщи Йорданов.

" Кирил изрече един куп неистини. Гроздан беше наш претендент за министър " - уточни още във връзка на казаното от премиера, че даже в Има Такъв Народ се чудели от кое място се е взел Караджов за министър (факт, беше в проектолистата на Трифонов в предишния парламент, когато бе мандатоносител).

На апелите на премиера да се намерят 12 депутати от Има Такъв Народ, които да поддържат държавното управление (т. е. да крепят болшинство от 121 депутати), Йорданов се ядоса. Ето по този начин:

" Стои тук в това студио и пробва да подкупи ПГ на Има Такъв Народ. Това е унизително! Татяна Дончева в панталон, апелирам ви се! ".

Последното бе във връзка сагата " 500К ", когато от Има Такъв Народ упрекваха някогашната зам.-председателка на Народното събрание в опит да подкупи депутати на партията.

После Йорданов упрекна Политическа партия, че били " овъртолени в ГЕРБ ", визирайки обстоятелството, че вицепремиерката Калина Константинова била началник на кабинета на Екатерина Захариева като вице.

Разбира се, не бе подмината и тематиката " РСМ ".

" Има паметни мемоари в Министерство на външните работи, има имейли - в които дипломати споделят какво е споделил Кирил Петков. Кирил Петков от самото начало дружно с Весела Чернева (негов консултант, б.р.) се пробва да заобиколи съдружното съглашение и да вдигне ветото без Северна Македония да е направила нищичко ", съобщи за следващ път Йорданов.

А след това сподели финансови знания, с цел да установи:

" Асен Василев се оказа слаб финансов министър ".

И Караджов, и Йорданов отхвърлиха да е имало безапелационен отвод от Има Такъв Народ Бойко Рашков да оглави КПКОНПИ. Било на стадий полемика. Премиерът твърди, че е имало отвод, пристигнал от депутата на Трифонов Станислав Балабанов.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР