Кирил Петков се озова в ролята на заврян зет. БСП

...
Кирил Петков се озова в ролята на заврян зет. БСП
Коментари Харесай

Даниел Митов: Кирил Петков се озова в ролята на заврян зет

Кирил Петков се озова в ролята на натъпкан шурей. Българска социалистическа партия още веднъж се наложи и аз към този момент не знам къде на кого са му алените линии. Това сподели Даниел Митов от ГЕРБ пред Нова тв.

" Първо, при нас зложелателство няма, а казусът е, че не се държим като държава-членка на Европейски Съюз. Положението е унизително. Петков си прави пиар с българските моряци, качи се в самолета, с цел да излезе пръв.

" Докато си приказваме за Украйна, държавното управление продължава да се занимава с меморандума на Gemcorp. Дадоха цялата енергетика на България на една офшорка. Обвързали са страната с офшорка, която пере съветски пари. Вчера имаше журналистическо следствие, което показва ясно какви са връзките на Gemcorp с съветски капитали ", сподели Митов.

Според него се готви обир.

" Освен военната помощ, за която ясно сме споделили какво желаеме, само че държавното управление сподели, че няма волята. Аз въобще не знам какво значи помощ за механически цели, само че и военният министър най-вероятно не знае и занапред ще разбере от великите мислители на тази формула. Той сподели, че на процедура може всичко да се даде на Украйна, стига държавното управление и Народното събрание да решат ", изясни Митов.

Депутатът посочи, че същинският въпрос е какво прави държавното управление с парите на българите.

" Ние получихме текста на меморандума. Там е ясно какво написа - цялата българска енергетика е обвързвана с една офшорка, която е обвързвана с съветски пари.

Харчат се пари без да е ясно какъв е резултатът. Балкански поток си е българска тръба и ми излязоха мазоли на езика да го изяснявам. Тази тръба щеше да мине през Балканите. Хайде да не отклоняваме тематиката с усещания, които са се случили в предишното и съгласно някого са неверни. Правителството изхарчи 9 милиарда за 9 дни. Какво прави държавното управление с Gemcorp ", попита Митов.

Малко след него като посетител в утринния блок влезе Атанас Михнев от " Продължаваме промяната ".

" От първия ден слушаме такива неща. Този контракт не ни обвързва с нищо. В компанията от дълго време няма съветско присъединяване. Аз съм подписвал сходни контракти с сходни клаузи за интернационален арбитраж и няма нищо ужасно в това. Моля ви, прането на пари на съветски олигарси би било, в случай че построим тръба, която заобикаля Украйна и взимаме газ от Европа. А, чакайте... Ние тъкмо това направихме ", отговори той на Митов.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР