Кирил Петков се опитва да се скрие зад служители на

...
Кирил Петков се опитва да се скрие зад служители на
Коментари Харесай

ГЕРБ: Трябва да се сложи край на това управление, и в сигурността са аматьори

" Кирил Петков се пробва да се скрие зад чиновници на Външно министерство, зад отчети. Но в пленарна зала на никой от парламентарните групи не му стана ясно по какъв начин се взимат решенията. Оставаме с убеждението, че те се взимат в нарушаване ", това съобщи пред медиите в коридорите на Народно събрание ръководителят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова след закритото съвещание на Народното събрание, на което бяха изслушани министър председателят в оставка Кирил Петков и шефовете на службите заради експулсирането на 70 съветски дипломати и чиновници.

По думите й всичко това е проява на един смален модел по какъв начин е функционирала страната през последните шест месеца.

" Оказа се, че от 37 чиновници, за които ДАНС е алармирала министър-председателя, че следва по чл.9 на Виенската спогодба да бъдат отзовани, единствено 20 са дипломати. Останалите са някакъв личен състав - готвачи, чистачи, фризьори, градинари. .. Това е просто невиждано безхаберие. Още когато разбрахме за дипломатите, прочетохме отговора на министър Генчовска към един депутат от Демократична България, в който отговор се съдържа информация, че единствено 40 са дипломатите в България. В този смисъл останалите до 70 питайте Кирил Петков какви са и с какъв статут са. Дали е спазена Венската спогодба. Той няма отговор ", уточни Атанасова. 

Според нея това е безспорна проява и непознаване на процедури и закони.

" Това не ни изненадва, само че този рецидив би трябвало да завърши и на това ръководство да се постави край. И в сигурността са дилетанти ", добави тя. 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР