Кирил Петков подкрепя варианта депутатите да решат проблема с АПИ.

...
Кирил Петков подкрепя варианта депутатите да решат проблема с АПИ.
Коментари Харесай

Коалиционни драми: Депутатите отново отложиха решението за АПИ


Кирил Петков поддържа разновидността депутатите да решат казуса с АПИ . Това сподели министър-председателят в отговор на ръководителя на ПГ на " ИТН " Тошко Йорданов.

От няколко дни насам тематиката с пътната организация основава напрежение в ръководещата коалиция .

Спорната точка планува предприемане на дейности по отношение на установена заплаха от настъпване на неспособност за Агенция „ Пътна инфраструктура “ за реализиране на дейностите по поддържане на републиканската пътна мрежа . Предложението е АПИ да предоговори действието на договорите, тъй че моментът на преустановяване действието на договорите да бъде обвързано със сключването на нов контракт вследствие на откритите през актуалната 2022 година процедури по Закона за публичните поръчки.

" За страдание поддръжката на пътищата, която беше осъществена до този миг, включваше два вида планове. Едните, които са законни , където същински действия по поддръжка бяха направени. За страдание другите действия бяха противозаконни, където има действителни цялостни поправки под заглавието на настоящи. Това прави тези контракти противозаконни. Единственият метод да се заплати по тях е с решение на Народно събрание. Това, което аз приканвам е да има надзор върху средствата и да сме сигурни, че на тези компании, на които се заплати, същинската работа е свършена. Иначе се опасявам, че може би плащаме едни пари на едни хора, които са нарушили закона ", сподели още Кирил Петков.

Тошко Йорданов попита дали министър председателят поддържа този вид с решение на Народното събрание да се заплати на компаниите, които да се заплати. " Отговорът е да, при цялостен надзор ", съобщи още Петков.
В последна сметка Народно събрание още веднъж отсрочи предлагането за решение на казуса с АПИ. Предложението за това пристигна от " Продължаваме Промяната ".
 
" Ще го гледаме, когато всичко се обясни по него ", посочи депутатът от Политическа партия Константин Бачийски.

Тошко Йорданов от Има Такъв Народ репликира, че два дни стават за смях . " Емоционалното положение на господин Бачийски е хубаво нещо, само че доскоро министър-председателят сподели, че това е належащо. То не е нелегално ", сподели още Йорданов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР