Кирил Петков: Очаквайте намаляване на сметките за ток през февруари

...
Сметките на битовите потребители са под мораториум. Те не са
Коментари Харесай

Сметките на битовите потребители са под мораториум. Те не са били вдигнати и няма да бъдат докато има мораториум. По-високата цена, която някои битови потребители в момента виждат е на база по-високите цени от лятото.

Това заяви министър-председателят Кирил Петков преди началото на днешното заседание на Министерски съвет, предаде репортер на БГНЕС.

Бизнесът е компенсиран със 110 лв. за ноември, 130 лв. за декември и сме сложили таван до 250 лв., независимо от пазарните цени, за януари месец. Помощта за декември месец, най-вероятно голяма част от нея ще влезе в сметките, които бизнес потребителите ще видят в началото на февруари. С други думите сметките за месец декември сега ще бъдат компенсирани през февруари. Така че очаквайте намаляване на сметките за електроенергия. За газа по същия начин. Имаме в момента помощи и за декември, и за януари, които ще се отразят в сметките за февруари, каза Петков, успокоявайки потребителите да не се притесняват от получени по-високи сметки за ток и газ. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР