Кирил Петков обясни в кулоарите на НС, че пред ГЕРБ

...
Кирил Петков обясни в кулоарите на НС, че пред ГЕРБ
Коментари Харесай

Кирил Петков с ултиматум към ГЕРБ, имали три избора за правителство

Кирил Петков изясни в коридорите на Народно събрание, че пред ГЕРБ стоят три избора за държавно управление. „ Ако махнем театъра, който е сега, ние сме в първия мандат на ГЕРБ. Пред тях има три разновидността – вършат държавно управление на малцинството, на личностите, на специалистите, програмно, отиват при Движение за права и свободи и желаят поддръжката на хора като Делян Пеевски. Избор две – споделят не можем да създадем държавно управление, мисля, че би трябвало да отиваме на избори. Губил време и европейски пари. Третият избор е доста елементарен – поддържат държавно управление с втория мандат. Ние бяхме безусловно транспарантни през цялото време. Време е да кажат кой от тези три действителни избора могат да създадат “, прикани съпредседателят на Политическа партия.

Петков разяснява, че това, което са посочили сега е състав, който считат, че може да извърши програмата, която са задали. „ Казахме ясно, че сме подготвени да ни управляват през Народното събрание, през комисии. Казахме, че можем да сложим пай период, казахме 18 месеца, с цел да може да влезем в Шенген, Еврозоната, да си попълним нещата, които се изискват по ПВУ “, посочи той.

Петков сподели, че са подготвени да приказват по програмата. Според него от ГЕРБ би трябвало да отговорят дали желаят поддръжката на Движение за права и свободи или са подготвени да хвърлят страната в избори.

„ Искат ли поддръжката на Движение за права и свободи – първи въпрос и втори – подготвени ли са да хвърлят страната в нови избори, или могат да изберат нещо, което е толкоз очевадно “, отговори Кирил Петков на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, че държавно управление с втория мандат няма да бъде подкрепено, а ПП-ДБ имат финален късмет.

„ Аз направих крачка обратно, с цел да покажа какъв брой е комплицирана ситуацията. Асен остава като предложение за финансов министър, нали желаеме 3% недостиг. Миналата година беше 2.9%, а предходната – 3 на 100. Историята може да се повтори, в случай че този гений бъде вкаран в тази стратегия “, акцентира той.

Петков добави: „ Мандатът е при Борисов. Той може да търси поддръжка при Движение за права и свободи, може да каже би трябвало да се върви на избори или може да поддържа един от най-хубавите български учени в света, който да поведе България напред “, сподели още той.

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР