Кирил Петков изрази силно недоволство от доклада на ДАНС за

...
Кирил Петков изрази силно недоволство от доклада на ДАНС за
Коментари Харесай

Петков след срещата със службите: Научих повече от CNN, отколкото от доклада на ДАНС

Кирил Петков изрази мощно неодобрение от отчета на ДАНС за рисковете пред националната сигурност, свързани с войната в Израел.

Съпредседателят на Политическа партия, който е и вносител на предложенията за кадрови и структурни промени в бранш " Сигурност ", съпостави доклада на ръководителя на контраразузнаването с информацията, която всеки може да получи от медия като CNN.

" Мога да кажа, че някои служби се бяха справили доста добре - като работа " Военно разузнаване ". За страдание има и служби като ДАНС, където мисля, че научих повече през вчерашния ден от CNN, в сравнение с от техния отчет ", сподели той.

" Това, което е ясно, е, че ние би трябвало да имаме тази промяна в службите. Това, което се случва в Израел в последните дни, демонстрира какъв брой е значимо службите да работят добре, тъй като пропуск на службите може да има огромен резултат върху националната сигурност ", сподели Петков пред публицисти в Народното събрание.

Той беше измежду участниците в Председателския съвет при Росен Желязков, на който бяха поканени министър председателят Денков, силовите министри и ръководителите на трите служби за сигурност. Ден по-рано президентът Румен Радев свика подобен формат на съвещания, без обаче да насочи покана до парламентарните групи.

" Всички би трябвало да се съобразяваме с държавността и разпоредбите. За мен верният формат е Съветът по сигурност при премиера Денков, тъй като там има и хора от президентството, и може да предложения всеки от водачите на партиите, плюс службите. За мен това е по-добрият формат оттук насетне ", сподели той.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР