Кирил Петков и семейството му ще бъдат охранявани от НСО

...
Кирил Петков и семейството му ще бъдат охранявани от НСО
Коментари Харесай

Киро и Линда с охрана още година 


Кирил Петков и фамилията му ще бъдат охранявани от НСО в продължение на още година, въпреки времето му като министър председател да изтече. По закон някогашните министър-председатели и техните родственици би трябвало да бъдат защитавани от службите 12 месеца след излизането им от властта. Те нямат право да откажат да бъдат охранявани, което значи, че чиновниците на НСО ще не престават да бдят над тях, без значение къде се намират, както и да ги возят със служебните бронирани лимузини и джипове. Гардовете ще са неразделно до семейство Петкови и на плажовете край Лозенец, където до края на август семейството ще почива интензивно.

Че им следва дълга почивка, разкри някогашната премиерша. Канадката Линда удостовери, че с Кирил и децата се изнасят на морето, обявявайки, че сладкарницата й в София затваря порти. Заведението, в което Петкова подготвя и продава скъпи безглутенови торти и сладкиши, хлопна кепенците и няма да посреща клиенти чак до септември. Разпуснат е и личният състав, който работеше за Линда напоследък. Тя беше наела повече хора, които да я заместват, до момента в който мъжът й беше министър председател, и все по-рядко се вясваше на работа. Контролираше служащи единствено по телефона, тъй като не искаше да върви на място, тъй като доста от посетителите не идвали, с цел да си купят торта, а да й задават неуместни персонални и политически въпроси. Иначе продажбите й в последната година сигурно фрапантно са се повишили, щом може да си разреши да заплаща заплати на помощници.

Докато Петкови се припичат на обичания си плаж Корал край Лозенец, където имат и персонална морска хасиенда, апартаментът им на столичната ул. „ Цар Шишман” също ще продължи да се охранява за сметка на народа. Гневни техни съкварталци споделиха преди дни, че патрулката, която беше конфигурирана на няколко метра от кооперацията им по време на премиерския мандат на Кирил, с цел да следи за реда в близост и да ги варди, продължава да бъде на стража там. Дори в тяхно неявяване жилището им се пази от нападения, само че денонощното наличие на полиция дразнело съседите. Патрулките пърпорели непрекъснато, замърсявали въздуха и създавали блъсканица с паркирането, което и без друго е голям проблем в центъра на столицата.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР