Кирил Петков и Асен Василев са неприемливи кандидатури за министри,

...
Кирил Петков и Асен Василев са неприемливи кандидатури за министри,
Коментари Харесай

Бойко Борисов: По-подготвен за премиер от мен няма, но се дръпнах. И Киро, и Асен да се дръпнат

Кирил Петков и Асен Василев са неприемливи кандидатури за министри, стана ясно от коментар на водача на ГЕРБ Бойко Борисов в коридорите на Народно събрание. Той посочи, че в случай че ПП-ДБ въпреки всичко ги предложат, партията му ще даде свои имена на знакови фигури. Първоначално Борисов не искаше да разяснява имената, които към този момент се появиха като разновидности и допусна, че това е " изпускане, с цел да ги чекират ".
 
" По-подготвен за министър председател от мен няма, само че се дръпнах. Трябва и Киро, и Асен да се пернат ", съобщи Борисов.
 
" Ако считаме, че финансите на страната са в положително положение и този, който го е предизвикал, би трябвало да е министър - тематика на диалог е. Ако считаме, че Атанасов ще управлява всички служби на Министерство на вътрешните работи, ГДБОП, Гранична полиция, Вътрешна сигурност, плюс службите ДАНС, цивилно, военно разузнаване - това е безусловно недопустимо за нас ", изясни Борисов.
 
И добави, че следователно естествено ще желаят да има хора и от ГЕРБ в кабинета. " Ако те вземат участие в държавно управление, ние ще предложим знакови наши фигури - Томислав Дончев, Делян Добрев и сходни ", отсече Борисов.
 
" Като не желаят да създадем компромис, ще продължим да работим по програмата и ще създадем положително за страната - най-малко да извадим служебното държавно управление да се гърчи по какъв начин без парламент да прави бюджет ", добави той.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР