Кирил Петков е още много нов в политиката, очевидно доста

...
Кирил Петков е още много нов в политиката, очевидно доста
Коментари Харесай

Проф. Слатински подписва празен чек на Кирил Петков, но му дава и съвети

Кирил Петков е още доста нов в политиката, явно много основни проблеми не са му задоволително ясни. Това не е неволя. Особено на фона на функционално необразования човек, който ни бе министър председател цяло десетилетие.

Ще ми се да кажа нещо като доброжелателна рецензия и безвъзмезден съвет към Кирил Петков.

От наблюденията, които имам към този миг оставам с усещането, че той не се готви усърдно към срещите, които му предстоят. Вероятно е към момента във етапа (аз в миналото бях също в нея), когато знае малко по стратегически въпроси, а когато човек знае малко, той счита, че знае доста. И колкото повече ще научи и ще знае, толкоз по-малко ще счита, че знае.

Предполагам, че заради новите ветрове, които веят в министерствата и новите метли, които по новому метат там, редица експерти в държавната администрация са парализирани, ослушват се и не знаят ще останат ли или не, какво да вършат и какви позиции да заемат, какви документи да изготвят.
Освен това в държавната администрация за последното десетилетие се е натрупала забележителна маса едва способени, зле готови и просто неставащи за нищо потребно „ специалисти “.

Ето за какво позволявам, че Кирил Петков може би не получава нужните разбори, информации, мнения и опорни точки, с които да се приготвя за срещите си. Заедно с това, обаче, имам чувството, че той не чете деликатно или дори не му остава време да чете всички тези, подготвяни за него преди съответните срещи такива разбори, информации, мнения и опорни точки.

В този смисъл моите препоръки са следните:

1. Кирил Петков и най-близкият му екип да изискват строго, безкомпромисно, настоятелно и изрично да получават нужните за провежданите срещи разбори, информации, мнения и опорни точки! И в случай че не ги получават или в случай че тяхното качество е ниско, да упорстват за по-добри материали, а в случай че макар тези настоявания не ги получават, да се освобождават неотложно от лицата, предложили несъстоятелни текстове! Незабавно! Срещите на премиера би трябвало да бъдат подготвяни допустимо най-професионално, това е върховен пилотаж на управническата експертиза.

2. Кирил Петков и най-близкият му екип да прочитат преди провежданите срещи деликатно и задълбочено получените от специалистите разбори, информации, мнения и опорни точки, да се стараят да вникнат в тях, да организират къси мозъчни офанзиви въз основата на тези материали и да си изработят тактика на позиции и държание по време на всяка една среща. На такива срещи не трябва да се импровизира! Не, че не трябва, само че импровизации могат да се вършат единствено при насъбрано доста количество и значително качество като политик, пълководец, водач, общественик – нещо, от което към този момент заради младостта и неопитността си Кирил Петков е много надалеч. А и най-хубавата импровизация е тази, която доста деликатно е готова авансово.

Николай Слатински

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР