Кирил Петков е обявил пред европейския главен прокурор Лаура Кьовеши

...
Кирил Петков е обявил пред европейския главен прокурор Лаура Кьовеши
Коментари Харесай

Адвокатът на Борисов: Лично Кирил Петков е наредил ареста му

Кирил Петков е оповестил пред европейския основен прокурор Лаура Кьовеши през вчерашния ден, че ще последват акции. Днес министър председателят е бил разпитан по досъдебното произвеждане, формирано против клиента ми Бойко Борисов на 17 март. Не разбрах в какво е упрекнат той. Описана е единствено една наредба по Наказателния кодекс за изнудване, разгласи юристът на някогашния министър-председател Менко Менков на излизане от постройката на Главна дирекция " Национална полиция ", където бе наведен Борисов от вкъщи му в Банкя довечера.

Борисов по думите на Менков е бил арестуван по сигнала на БОЕЦ към Министерство на вътрешните работи от 10 декември предходната година. В него се съдържа обществена информация за фотосите с парите и златните кюлчета от спалнята в резиденция „ Бояна” на някогашния министър председател. В сигнала на организацията на Георги Георгиев се показва, че има обосновани догатки за осъществени закононарушения от Бойко Борисов и други лица. Преди време по същия проблем Прокуратурата не откри данни за осъществено закононарушение.

Европейските прокурори обаче не вземат участие по никакъв метод в следствието. Няма никакви данни за закононарушения, свързани с евросредства, безапелационен бе Менков. По думите му няма повдигнато обвиняване, а и прокуратурата не е сезирана до този миг.

Той подсети, че не е изключено на следващия ден Борисов да бъде пуснат и да бъде разпитван оттук насетне в качеството му на очевидец.

" Разпореждането идва от кабинета на министър-председателя Кирил Петков, по този начин написа в преписката ", разгласи сензационно Менков.

Бил споменат текст от закона за изнудване, само че не пишело кого и по кое време Борисов е изнудвал. Преписката съвпадала с досъдебното произвеждане против Борисов, само че Менков не бил наясно защо е бил разпитван съответно Петков. След това настанали и обиските.

" Ще си преспи 24 часа. Дотогава би трябвало да бъде изпратена преписката и на прокуратурата и да бъде назначен наблюдаващ прокурор ", посочи още бранителят на експремиера.

Новината за разпита на Кирил Петков идва на фона на отсроченото в четвъртък без изнесени претекстове държавно съвещание.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР