Кирил Петков, чийто имунитет прокуратурата поиска днес публикува своя позиция

...
Кирил Петков, чийто имунитет прокуратурата поиска днес публикува своя позиция
Коментари Харесай

Кирил Петков: Ще се откажа от имунитета си, но след съставяне на комисия в НС

Кирил Петков, чийто имунитет прокуратурата изиска през днешния ден разгласява своя позиция във Facebook профила си, в която показва, че " ще изчакам да се сформира и проработи комисия в Народното събрание, пред която да бъдат показани всички обстоятелства и доказателства, с цел да могат всички българи да видят ясно и образно по какъв начин българската прокуратура се употребява за политически напън ".

 

" В деня ПРЕДИ комисията да вземе решението си, ще се откажа от имунитета си непринудено, тъй като знам, че няма от какво да се опасявам ", написа още той.


“Искането за събаряне на имунитет идва две години откакто прокуратурата разгласи, че няма по какъв начин да проверява Петков за прословутата декларация за поданството му, защото подобен състав на закононарушение не съществува в Наказателния кодекс. ”

 

„ До прокурорите и службите за сигурност: не разбрахте ли, че сме решени да създадем цялостна промяна в правосъдната система и в овладяните български служби и че не може да ни спрете или уплашите?

 

Аз съм горделив, че се отхвърлих от второто си канадско поданство, тъкмо с цел да мога да бъда част от смяната, която идва и която след повече 30 години липса на правдивост най-сетне ще отстрани институционално всички безконтролни и подвластни чиновници на правосъдната система и системата за сигурност. “, безапелационен е Патков.

 

 

По-късно на влизане в Народно събрание пред публицисти Петков разяснява поискания му имунитет - „ Това, което видяхме през днешния ден, е точния образец по какъв начин прокуратурата може да се употребява като бухалка. Знаете този проблем доста дълго време за моя отвод от канадското ми поданство преди 2 години, проблема беше затворен и в този момент прокуратурата се сети в деня, когато се гласоподава държавното управление да повдигне същия този проблем още веднъж “. 

 

" Ще си дам имунитета непринудено, с цел да е ясно че няма от какво да се опасявам. Но ще си го дам сега откакто комисията в Народното събрание бъде формирана и всички документи по това дело станат безусловно ясни ", съобщи Петков.

 

Искам да покажа на целия български народ по какъв начин тази прокуратура употребява невалидни проблеми за политически напън. Съставя се комисията в Народно събрание, демонстрираме безспорни всички документи пред целия български народ, дано и прокуратурата се изяснява за какво след 2 години подвига този проблем още веднъж и по-късно преди комисията да реши каквото и да било, аз ще си дам имунитета непринудено, с цел да потвърдя, че няма защо да се тормозя, разясни Кирил Петков.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР