Кирил Петков, чийто имунитет прокуратурата поиска днес публикува своя позиция

...
Кирил Петков, чийто имунитет прокуратурата поиска днес публикува своя позиция
Коментари Харесай

Кирил Петков: Ще се откажа от имунитета си, но след съставяне на комисия в НС

Кирил Петков, чийто имунитет прокуратурата изиска през днешния ден разгласява своя позиция във Facebook профила си, в която показва, че " ще изчакам да се сформира и проработи комисия в Народното събрание, пред която да бъдат показани всички обстоятелства и доказателства, с цел да могат всички българи да видят ясно и образно по какъв начин българската прокуратура се употребява за политически напън ".

" В деня ПРЕДИ комисията да вземе решението си, ще се откажа от имунитета си непринудено, тъй като знам, че няма от какво да се опасявам ", написа още той.

Припомняме, че в записа от съвещанието на Политическа партия Кирил Петков изясни концепцията на Христо Иванов за бранене на депутатските имунитети от прокурорски претенции.

" Христо Иванов даде едно предложение за това нещо и то е - споделяме, че се прави комисия по имунитетите, тъй като той най-вероятно няма да е единствено на Борисов, ще забележим дали ще ни желаят на нас, на някой от другите, това ще се види. Идеята е да се каже, че тази комисия работи, до момента в който се смени конституционната промяна и се употребяват европейските стандарти за повдигане на имунитет ".

На записа Асен Василев също се включва с думите: " Това, което сподели Кирил, концепцията на Христо Иванов е да се вкарат европейски практики от Европарламента, което значи, че най-малко 6 месеца ще се влачи имунитетът на Бойко в тази комисия, която ще преглежда всички доказателства, лист по лист и перо по перо. Докато те не са отстранили Гешев като основен прокурор, не мисля, че Бойко ще желае да върви на избори и да му пада имунитетът ".

 

 

 

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР