Кирил Петков: @би му майката и утре трябва да вземем

...
Кирил Петков: @би му майката и утре трябва да вземем
Коментари Харесай

Из записите: Нецензурните изрази на Кирил Петков, оцеляването на и кой ще дават курбан

Кирил Петков: " @би му майката и на следващия ден би трябвало да вземем едното или другото решение (за ротационен министър председател, б.р.). А аз не мога да подкарам рейса даже на първа... "

Асен Василев: “Вдигнахме температурата в казана... Ако се види, че прокуратурата ще бъде разчукана, това подвига температурата и шансът да имплодира цялата тая гадна система на вързани свински вътрешности е много по-голям. Но това, с цел да го вършим, би трябвало да са при нас лостовете да го вършим. Това не можем да го вършим, до момента в който сме в акция и обясняваме, че Бойко е педер@ст, pardon my French ”.

Кирил Петков: “ДБ ни даде страховит образец какво значи да оптимизираш единствено и само оцеляване. Това е правиш всевъзможни ходове, единствено, с цел да си в играта. И стоиш на 4%, само че това не е проблем. ”

От петък насам извадки от скандалния запис от съвещанието на Националния съвет на “Продължаваме смяната ”, който депутатът Радостин Василев популяризира на специфична конференция текат по медиите. През цялото това време до момента обаче доста фрапиращи изявления, които се чуват от участващите в съвещанието от нощта на 21 май, остават неогласени.

Според анализатори и наблюдаващи, в тях прозира политическа меркантилност и се дискредитират европейски политици от най-високо равнище. “Труд news ” разгласява “стенограма ” на нечутите до момента изявления на депутати и управлението на “Продължаваме смяната ”.

“Плюете по ГЕРБ всеки ден, да не мислите, че те няма да плюят по нас? Ние сме в някакво общуване, съквартиранти и изобщо не е наложително да се харесваме ”, споделя Асен Василев в отговор на въпрос по какъв начин ще работят структурите на ППДБ с ГЕРБ за локалните избори, щом вършат ротационно държавно управление.

“Можеш да кажеш, че смърди ( “съквартирантът ”, б. р.), можеш да му извикаш полиция.. ”, дава образец за бъдещите съдружни връзки Асен Василев. “Загубим ли опцията за локалните избори, започваме серпантина надолу ”, добавя Кирил Петков.

“Даже говорихме за Илиян Михов за министър председател. Да използваме целия запас на мъжа на Габриел и ЕНП ”

Кирил Петков: Тяхното предложение (на ГЕРБ, б. р.) беше Мария Габриел да е министър председател, от ваш мандат, с ваши министри и с няколко наши министри. Ние това казахме това няма по какъв начин да се случи. А по-късно почнахме да приказваме, минахме през сюжета експертен кабинет. Борисов сподели “Аз не го желая ”. Даже говорихме за Илиян Михов (Илиян Михов е икономист, който беше спряган от Политическа партия за началник на БНБ) от Сингапур като сюжет, тъй като е един пич, който става за министър председател, който и ние му имаме доверие.

Но той (Борисов, б. р.) вика “Първо не го знаеме, а и вие не го знаете доста добре. Второ, той не е в България, не знае тъкмо какви са ситуациите тука. Трето, изкарвайки Мария и вашите хора отвън играта, това ще води до всевъзможни проблеми ”. Даже Борисов сподели като образец, вика: “Аз не желая Асен да е отвън кабинета, тъй като другояче единствено навън да бие по нас. И в случай че сложиш Мария Габриел в хоум офис (вероятно да не е в кабинета, б. р.), може единствено да написа от заран до вечер на външните водачи и да споделя - те си приказват с “Възраждане ”, те се поддържат с Българска социалистическа партия ”.

...

Трети вид ние му казахме: “Виж в този момент, дано тя да е примерно единствено като опция Мария Габриел, вицепремиер и министър на външните работи. Да използваме целия запас на мъжа є (Франсоа Габриел, б. р., върховен специалист в ЕНП) и на ЕНП, на всичкото ни е на нашите си гласоподаватели, да кажем, че тя няма същински сектор, който да е ресурсен. Поне, за разлика от Генчовска (Теодора Генчовска, някогашен външен министър, която уличи Петков, че води двойна политика за РСМ, б. р. )поне знаеме, че гледаме в една посока за външната политика и напълно нашия кабинет с Ники Денков - министър председател. Това по какъв начин ти се коства? ”

И Мария Габриел се разплака съвсем с такова с влажни очи, сподели: “Аз това не мога да го направя. Аз си потеглям на следващия ден, предавам си мандата и си потеглям. В интерес на истината Борисов усетихме, че това му е тесла не поради нас, а поради него си. Защото това значи, че той, в действителност, си губи една от огромните поддържа. И той вика: “Абе, Мария, въпреки всичко нещо е, може би и тя вика не ”.

“Не гледаме каприза на Габриел, а дали ще имаме пленник по време на мандата ”

Николай Денков: Отново ми се коства, че изпукаме за какво ни би трябвало Габриел. Тук въобще не става дума за нейния каприз, а става дума за това ще имаме ли пленник или няма да имаме пленник по време на мандата.

Асен Василев: И доколкото Европа ще ни оказва помощ или няма да ни оказва помощ за Шенген и еврозоната.

Николай Денков: И навън, и от вътрешната страна. Вие гледате от ден едно по какъв начин ще наподобява със и без коалиция. В края на краищата дали ще успее или няма да успее, ще има значение по какъв начин наподобява това нещо най-малко дневно 90, дневно 120. Така че отсам ролята на Габриел с всички други опасности е, че дава значително по-голям късмет дневно 120 ние към момента да имаме някаква структура, която може би работи. Това е концепцията, а не капризът на един или на различен. Това е залогът, който тук се преглежда.

“За еврозоната да заобиколим разпоредбите. Ще желаяме външни консултанти за службите ”

Асен Василев: Вторият ешелон е напълно наш, тъй като той зависи напълно от премиера.

Кирил Петков: Да, вторият ешелон е някакъв късмет, тъй като той зависи от премиера. В момента регулаторите са по-важни от министрите, тъй като те са там за 7 години... Аз, персонално, моите усеща, че 9 месеца са макс (за дълготрайност на държавното управление, б. р.), което да избутаме. 

За еврозоната ще е малко мъчно, тъй като инфлацията ще е отвън нормата. Но също не е невероятно. Днес (21 май, б. р.) имах диалог с Урсула (Урсула фон дер Лайен), като є зададох въпрос: “Ако има такава опция, какво вършиме за страната да ни пуснеш? А и тя вика, че за Шенген, имало огромен късмет, за еврозоната - би трябвало да измислите метод да заобиколите разпоредбите, в смисъл да влезете в рамките. Аз попитах има ли вид да се мисли за инфлацията минус “ефекта на Украйна ” (вероятно да се допусне по-висока инфлация с оправданието войната в Украйна, б. р). И тя вика: “Не ме цитирай, само че ще се опитам да ти оказа помощ ”. 

Изглеждаше, че за тях не е неприятна концепция да ни приобщят, щото виждат, че сме си действително балканска страна. Така че, какъв брой дейно ще си зависи от нас, само че службите, което е може би също един от огромните преимущества, тъй като отново обстановка не на база на нещо, ами просто, че Борисов също желае да ги вземе от президента. Тука по какъв начин може да се измъкнем да не са негови хора, е да кажем, че ще желаяме външни консултанти да ни дефинират и да ни оказват помощ посредством структурирането на службите. Тези външни консултанти да не са какъв да е, а ни дава някакъв късмет да почистим съветския актив, който е влезнал надълбоко. Някакъв много евентуален сюжет, тъй като там не сме сами, там сме и с външните сътрудници. 

“Поне локалните избори ще ги вършим с наше Министерство на вътрешните работи. Най-добрата договорка ”

Асен Василев: Можем да преглеждаме обстановката като lose-lose (губещ вид, б. р.). Отиваме на избори. След моите диалози в Хасково изобщо не е ясно дали ще отидем на избори дружно с Демократична България. Ако отидем на избори без Демократична България, няма да се борим за първо място, вероятно за трето. Трябва да си дадем ясна сметка. Второто е. И че другият вид, който е да създадем наш кабинет, че срокът може да се бутне и до 12 месеца. Фундаментално това ще ни разреши да почистим от службите, да изгоним фрагментите на ГЕРБ и на президента по места... Чистката е говорена с всички, които желаят да стават министри, че законно - нелегално, би трябвало да изгонят всички шефове на дирекции, шефове на районни структури. И на организации. 

Първите 2 седмици. Което ненапълно ще затапи приказката, че сме правили коалиция с ГЕРБ. Това е loose-loose прочита на обстановката. Win-Win (печеливш вид, б. р.) прочитът на обстановката e - дано покажем междинен пръст на ГЕРБ на изборите ще качим. Даже и да се разделим с дебетата (ДБ, б. р.), може би ще качим. Само че Радев ще ги прави (изборите, б. р.). И те най-вероятно ще са август месец. А че нали това ще качим на държание, не е ясно дали няма да загубим от друго. Но да кажем че това е win-win прочитът на обстановката. От друга страна, в случай че влезем назад в ръководството за 6-12 месеца, ще можем да създадем някои неща, които са смислени и които може би са необратими в по-дългосрочен интервал за България. Но цената най-вероятно ще бъде, че ще загубим съвсем всички локални избори. И по-късно в по-дългосрочен интервал, най-вероятно и огромна част от идентичността на партията.. Това зависи, несъмнено и от по какъв начин се развиват служби, Гешев и т. н. Но като цяло най-малко локалните избори ще ги вършим с наше Министерство на вътрешните работи... Относно договорката, мисля, че това е най-хубавата договорка, която може да бъде направена с ГЕРБ. 

“ГЕРБ подготвени ли са да дадат курбан човек като Делян Добрев? ”

Настимир Ананиев: ГЕРБ знаят ли, че ще вършим чистка?

Асен Василев: Да. (...) Казаха, че от три години не ръководят, не ги интересува изключително.

Кирил Петков: Под формата на Радев, неговите хора.

Настимир Ананиев: ГЕРБ подготвени ли са да дадат курбан човек като Делян Добрев?

Кирил Петков: Асен доста желае да яде този курбан (смях). Истината е, че ние можем да желаяме.

Настимир Ананиев: Има ли сделка, че ще натикаме Движение за права и свободи в ъгъла?

Асен Василев: Това няма да се случи, тъй като Христо, не поради ГЕРБ, а поради благите ни съдружни сътрудници...

Настимир Ананиев: Христо е ял тази хурка към този момент, когато пропадна исторически компромис през 2017 година

Асен Василев: Аз те разбирам, само че Христо през днешния ден се обади на Карадайъ, с цел да си приказват за конституционни промени.

Настимир Ананиев: Карадайъ ще му сменят главата, до идващите 4-5 седмици ще има нов ръководител на Движение за права и свободи. Но това не е значимо, значимо е друго - сега ние, в случай че не предприемем нищо, какво ще се случи?

(...)

Асен Василев: Моят прочит е, че проруските сили в България ще вземат превес в идващите 18 до 24 месеца в Народното събрание, за първи път от 1996 година насам. Въпросът е дали ще го вземат, откакто сме в еврозоната и в Шенген, т. е. количеството вреди, които могат да нанесат, са по-малки.

(...)

Кирил Петков: Според нас шансът това държавно управление да бъде прецакано оптимално бързо е голям.

Асен Василев: Целият мач ще бъде следният - Бойко ще ни даде Правна комисия и ние до локалните избори ще можем да притискаме, след локалните избори нищо няма да можем да вършим.

(..)

Кирил Петков: Само ние можем да го изперем (...) Две неща се случват - Борисов ще загуби от президента, в случай че президентът води локалните избори, най-големият му съперник не сме ние. Той си го сподели. (...) Импийчмънт на презиеднта не е добра тактика сега. Трябва да му вземе службите и властта, само че да го държим на повърхността.

(...)

Николай Денков: Или в лицето на Габриел и ЕНП ще получим съдружник, тъй като влизаме в проевропейска линия и тръгваме да осъществяваме нещо или ще изглеждаме най-големите идиоти на Европа, тъй като сме провалили опцията и сме оставили България на съветските сили... Навънка ще гледат ще свършим ли работата, която чакат от нас и да стопираме, това, което се задава или най-малко да го забавим или поради нас ние отиваме на избори с безусловно непредсказуем резултат.

“Под едната ръка Радев е хванал Гешев, под другата - Копринков. Тръгнал е да пазари кметове на ГЕРБ ”„

Асен Василев: Правителството (формираното с втория мандат, б. р.) няма да падне преди локалните избори. Бойко не желае Радев да прави локални избори. Местните избори са шест месеца от в този момент. Не знам дали гледахте откриването на залата в Бургас (на 18 май беше открита “Арена Бургас ”, б. р.). Кметът на ГЕРБ предложения президента, само че не предложения хората му и нито един човек от ГЕРБ, тъй като той ще е самостоятелен претендент към Радев. Под едната ръка Радев е хванал Гешев (Иван Гешев, основен прокурор, б. р.), под другата - Копринков (Николай Копринков, консултант на президента по вътрешна политика, б. р.). С едната ръка ги подкупва, с другата ги заплашва (кметовете, б. р.). Това сега се случва на всички герберски кметове.

Вместо да имаме ГЕРБ с 25%, ще имаме ГЕРБ - 15% и 10% прокремълска партия на Радев с локалните кметове. Тези хора, които кметовете ги държат, те няма да дойдат при нас. Посмъртно. Радев е тръгнал да пазари кметовете на ГЕРБ един по един. Някои от тях се асоциират с него, не с ГЕРБ. Ако Радев държи и полицията към този миг, това ще направи нещата по-лоши. Те желаят относително почтени избори и знаят, че нашата полиция ще направи относително почтени избори. Ако Радев прави избори, той ще ги направи нечестни в посока Радев. За първи път ГЕРБ няма да държат полицията и службите. Това е мачът. В 90% от територията на страната ние на локалните избори не участваме. Ако сме във властта, това може и да се промени на някои места. Но в случай че не сме във властта, локалните избори ще бъдат решени сред структури, които Радев подкупва и заплашва с Гешев, и едни структури, които ГЕРБ държат с техните способи, които са същите.

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР