Кирил Милов бе избран за спортист №1 на Враца за

...
Кирил Милов бе избран за спортист №1 на Враца за
Коментари Харесай

Вицесветовен шампион по борба стана спортист № 1 на Враца за 2018 година

Кирил Милов бе определен за състезател №1 на Враца за 2018 година. Младежът е завоювал второ място на международното състезание по битка в Будапеща. Призът за състезателят на състезателен клуб по битка „ Ботев - 93”е доказателство за завоюваните високи спортни триумфи през миналата година - осмо място на Европейско състезание за младежи до 23 година в Истанбул, трето място от Международния шампионат,,Никола Петров” в София, първо място от Международния шампионат,,Йоан Курнарин” в Букурещ, трето място от Международен шампионат,,Петко Сираков-Иван Илиев “ в Русе и пето място в Държавния персонален и екипен шампионат в Ловеч.
Почетната статуетка на вицесветовния първенец по битка и плакет на неговия треньор – Юлиян Димитров, връчиха ръководителят на клуба по битка „ Ботев - 93 “ – Вангел Вангелов и футболистът на „ Ботев “ Враца – Валери Божинов.
Кметът на Община Враца Калин Каменов поздрави наградените и съобщи,че Община Враца е подала искане за финансиране на повсеместен ремонт на волейболната зала, започва последният стадий от ремонта на стадиона, от Министерството на младежта и спорта ще бъдат отпуснати средства за създаване на писта за лека атлетика, както и че е подаден план за ремонт на зала „ Вестител “, финансиран по стратегия „ Красива България “.
„ Всяка година подобряваме спортната инфраструктура и идвайки тук, ние отчитаме пред вас какво сме създали. Благодаря ви за напъните, които влагате в спорта, и желая да знаете, че имате нашата поддръжка. Пожелавам ви да бъдете здрави и да продължавате да ни радвате с триумфите си на национално и международно равнище! “ - сподели в приветствието си Калин Каменов.
В топ 3 на най-хубавите спортисти влязоха Йоан Димитров от Семеен кодекс по битка „ Ботев - 93 “, с треньор Димитър Найденов и неговият съотборник Стоян Кубратов, с треньор Ангел Петров.
Четвърто място в класацията бе отредено за възпитаника на Ивайло Младенов – Пламен Петков, който през 2018 година печели първо място на Националния шампионат скок дължина за мъже и дами в зала. На пето и шесто място в класацията се подредиха състезателите от Семеен кодекс по битка „ Ботев -93 “ – Росиян Дермански, с треньор Димитър Найденов и Светослав Николов, с треньор Николай Ценов.
Под номер седем се класира Детелина Петрова от Семеен кодекс „ БОБАТА “ – тенис на маса, с треньор Любомир Георгиев, осмото място бе отредено за Стилиян Найденов от Семеен кодекс по битка „ Ботев - 93 “, с треньор Ангел Петров, следван от състезателя от Семеен кодекс Спортна пукотевица „ Ботев “ – Кирил Георгиев, с треньор Мариана Ангелова. Тази година десетото място разделят двама спортисти - това са Десислава Йорданова от АК „ Павел Павлов “, с треньор Румен Павлов и з.м.с. Дамян Петров от Спортно-технически моделен клуб-Враца.
Тази година най-хубав тим на Община Враца стана ПОФК „ Ботев “ Враца, с треньор Сашо Ангелов. Почетната статуетка бе връчена на капитана на отбора Ивайло Михайлов и на вратаря Христо Митов от ръководителя на Общинския съвет – Румен Антов.
На тържествената гала бяха раздадени и награди в категорията „ Най-перспективен млад играч “. Отличени бяха: Димитър Георгиев, Никол Крумова и Христо Бисеров от Семеен кодекс по битка „ Ботев - 93 “, Ивона Йорданова от Семеен кодекс „ Олимпия “ Враца, Деян Цветанов от СКЛА „ Ивайло Младенов “ и Николай Цветков от Боен клуб „ Сила “.
Призът треньор №1 на Община Враца за 2018 година бе присъден на Юлиян Димитров и бе връчен от кмета Калин Каменов.
Имената на 10-те най-хубави спортисти бяха избрани от комисия с ръководител заместник-кметът Петя Долапчиева и в състав: Ангел Иванов - ръководител на Постоянната комисия по спорт, туризъм и юношески политики към Общински съвет Враца; Мария Георгиева-младши специалист в Министерството на младежта и спорта за Северозападна България; Денислав Георгиев –изпълнителен шеф на Професионален общински футболен клуб „ Ботев” Враца; Маринела Петрова - шеф Дирекция „ Образование, опазване на здравето и обществени действия “; спортните публицисти - Георги Петров, Иван Въжаров и Емил Дамянов; спортните специалисти от Община Враца - Калин Григоров и Георги Тодоров. Тази година в номинациите за „ Спортист на годината на Община Враца “ се включиха 14 клуба с оферти за 43 спортисти в самостоятелните спортове, за 4 тима, 7 треньори и 12 перспективни млади състезатели.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР