Кирил Киров-Японеца Присъдата срещу сочения за един от най-кървавите убийци

...
Кирил Киров-Японеца Присъдата срещу сочения за един от най-кървавите убийци
Коментари Харесай

Киро Японеца в сензационно интервю за БЛИЦ: Знам кой поръча убийството ми! Оцениха смъртта ми на 300 000 евро!

Кирил Киров-Японеца

Присъдата против посочения за един от най-кървавите убийци в България Йосиф Йосифов-Йоско по делото за поръчителството на убийството на Кирил Киров-Киро Японеца към момента наподобява мираж. От първия атентат против Кирилов минаха 14 години, само че към този момент 5 години делото боксува в профилирания углавен съд.

Йоско, който с помощта на съдиите от спецсъда съумя да избяга преди 2 години, трябваше да бъде наказан задочно преди месеци. Адвокатски трикове и неочаквани заболявания на обвинени станаха причина за безкрайното протакана не наказателното произвеждане.

И когато преди дни всички страни по делото се събраха в постройката на Спецсъда, единият от подсъдимите се оплака, че го боли кръста и не може да си стои на краката.

Все отново магистратите дадоха ход на делото, стигна се и до разпит на Японеца. Съдия Врачева го попита дали си спомня с какъв брой патрона е бил прострелян?

" Не съм броял патроните, бяха 7 или 8. Как очаквате, че един човек може да брои патрони, когато по него се стреля. Едва оживях. Бронежилетката ме резервира жив ", отговори Киров.

Тогава последва арогантната реакция на юриста на Йоско - Илиян Василев, който втрещи присъстващите с изказванието, че Киро Японеца е бил толкоз непосредствен с прокурор Емил Галипонов, че двамата се целували по коридорите на съда.
Йоско бе оставен необезпокоявано да избяга от България. И то от съдиите от спецсъда...

" Ти си гей и наркоман! Свидетелят Хрисим Хрисимов беше погубен поради теб! " , не му остана задължен Кирилов. ( Хрисимов, който бе предпазен очевидец на прокуратурата бе разстрелян в София единствено седмица, откакто бе свалена полицейската му защита. Информация по този случай имат единствено страните по делото-бел.авт. )

А съдията по делото санкции Василев и Кирилов с по 500 лв. за неуважителното им държание.

БЛИЦ се свърза с Кирил Киров по горещата тематика.

- Г-н Киров, очаквате ли подсъдимите за опита за убийството ви да бъдат наказани?
- Имам учредения да допускам, че убийците ми няма да бъдат наказани.

Притеснен съм за моя живот! Животът ми е заплашен, тъй като обвинените са на независимост. Не единствено, че са свободни, само че и с тях стоим на една пейка в правосъдната зала.

- Преди 2 години арбитър Даниела Росенова стана причина за освобождението на Йоско Костинбродския от ареста, след което той избяга и от този момент е неоткриваем. Как си го обяснявате?
- Учуден съм, че човек като него със 17-годишна присъда бе пуснат с лека ръка на независимост.

Тогава спецсъдът анулира постановлението на прокуратурата, че Йоско и останалите петима подсъдими съставляват проведена незаконна група.

Съгласно Наказателният кодекс за проведена незаконна група се считат три и повече лица. Йоско и бандата му са общо 6. Е, освен това състояние проведена незаконна група ли са или не?

Нека магистратите да кажат!

- Защо се стигна до скандал сред Вас и Илиян Василев?
- Заради обидите, които сподели по мой адрес. Не скърбя за това, което му споделих. Доста хора са го виждали мощно почерпен в разнообразни обстановки.

По време на последното съвещание той изиска отказ на правосъдния състав, с цел да забави делото за следващ път.

- Очаквате ли отмъщение за двата опита за ликвидирането Ви?
- Възмутен съм от обстоятелството, че Йоско и останалите петима от групата му не престават да са на независимост.

В България бяха осъществени 150 показни убийства, само че нито едно от тях не е разкрито! Зная и кой поръча моето ликвидиране.

- Кой Ви поръча?
- Георги Любенов-Йончо.

- Знаете ли на какъв брой е била оценена гибелта Ви?
- На 300 000 евро.

- Смятате ли, че виновността му ще бъде потвърдена?
- Благодаря на прокуратурата, че бързо си свърши работата. В момента делото против това лице е в съда.

Заплашва го присъда от 15 до 20 години отнемане от независимост или пожизнен затвор.

Надявам се да бъде приет за отговорен и наказан!

Интервю на Ивайло КРАЧУНОВ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР