Кирил и Асен трябва да се дръпнат назад, аз се

...
Кирил и Асен трябва да се дръпнат назад, аз се
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Аз съм най-подходящ за премиер, но се дръпнах. Кирил и Асен – назад

„ Кирил и Асен би трябвало да се пернат обратно, аз се дръпнах, с цел да може да се направи един експертен кабинет и той да може да ръководи 4 години.
Мен имената не ме интересуват към момента “, това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов в коридорите на Народното събрание (НС).
„ Никога не разясня клюки или трудове. Най-вероятно това е вътрешно следено изпускане на имена. Пред нас това нещо не е представяно “, сподели още той във връзка изявленията в медиите по отношение на спряганите имена в проектокабинета на ПП-ДБ.
„ Опитите да се върне бюджета още веднъж на служебното държавно управление освен, че не е вярно, само че и е подло. Тогава президентът с цялостно право може да ни назова с всички имена от шарлатани до безотговорници. И все ще е вярно “, уточни Борисов.
„ Затова ние през днешния ден ще получим бюджета. Той е основата на политиките. Отговорност, в това число и на партиите, които не са в договарянията. Трябва в този момент да си понесем отговорността. А не да го върнем на служебното държавно управление.
Отговорност, в това число и на партиите, които не са в договарянията, само че които обилно в предходните парламенти раздаваха пари, намаляваха налози. Сега би трябвало да си понесем отговорност тъкмо тук в Народното събрание, а не да върнем бюджета на финансовото министерство и да желаеме те да ни го показват с 3-процентен недостиг “, сподели още водачът на ГЕРБ.
„ Това е опит на Асен Василев да скрие личните си неточности. И ние имаме виновност, че сме вдигнали ръка и сме подкрепили. Ако отиваме на избори, преди този момент сме длъжни да имаме бюджет. Поне това да създадем “, уточни Борисов.
„ Ако Кирил Петков и Асен Василев вземат участие в държавно управление, ние ще предложим знакови наши фигури – Томислав Дончев, Делян Добрев “, разяснява Борисов.
„ Ако считаме, че финансите на страната са в положително финансово положение, и този, който го е предизвикал, би трябвало да е министър – тематика на диалог е. Ако считаме, че Атанасов, с всички служби на Министерство на вътрешните работи, БОП, Гранична полиция, вътрешна сигурност, плюс службите, ДАНС, цивилно, военно разузнаване – това е безусловно недопустимо за нас “, изясни Борисов. И добави, че следователно естествено ще желаят да има хора и от ГЕРБ в кабинета.
„ Като не желаят да създадем компромис, ще продължим да работим по програмата и ще създадем положително за страната – най-малко да извадим служебното държавно управление да се гърчи по какъв начин без парламент да прави бюджет “, добави той.
А в случай че не получат имена – ГЕРБ ще се обърне към „ другите, които си имат имена – Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и „ Възраждане “. Ако те са допустими за тях и ние ще приказваме за другите. „ Ако отиваме на избори – преди този момент да имаме бюджет. Това сме длъжни да го създадем с ПП-ДБ. Поне едното да създадем, в случай че имаме бюджет и стратегия, в случай че почистим страстите, ще се разберем и за физически лица “, настоя водачът на ГЕРБ.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР