Кирил Добрев не бе допуснат до заседанието на конгреса на

...
Кирил Добрев не бе допуснат до заседанието на конгреса на
Коментари Харесай

Охрана не пуска Кирил Добрев на конгреса на БСП

Кирил Добрев не бе позволен до съвещанието на конгреса на Българска социалистическа партия. Той бе спрян от защитата още преди зала 3, върна се до входа на НДК, с цел да търси регистратурата, заяви „ 24 часа “.

При втория опит Добрев съумя да премине първата защита, само че бе спрян на входа на залата. „ Полулегално съм тук, като член на Българска социалистическа партия имам право да стигна до секретариата “, сподели той.

„ Снимката ми е раздадена на защитата и не мога да вляза, макар че конференцията на Нови Искър удостовери моето участие. Мина и една година от наказването, имам и 2 правосъдни решения. Явно г-жата от Мизия няма предпочитание да ме види на конгреса “, разяснява Добрев малко след следващата поява на защитата. И добави, че е правил доста повече конгреси от Нинова и знае по какъв начин да влезе.

Той се опита да влезе, с цел да стигне до секретариата и да подаде тъжба за недопускането си като пратеник. Появилата се защита обаче отново го върна на входа на НДК и увери, че е уредено тъжба да се подаде там. Добрев обаче посочи, че тъкмо от регистратурата идва, а секретариатът е в зала 6.

Смиляна Нитова пристигна и даде обещание да се върне с щемпел, с цел да одобри жалбата му.

Калоян Паргов е осъден на 11 февруари и не е изтекла година от наказването му, до момента в който Добрев е с по-ранна глоба и счита, че има задоволително учредения за възобновяване на участието и делегатското му място.

И до момента в който Добрев не бе позволен в залата, в нея влизаха партийни с карти за посетители без проблем.

Всъщност отсяването на достъпа до НДК става още от паркинга, където е бил даден лист на делегатите, чиито коли да бъдат допускани. Сред тези, които е трябвало да търсят място, тъй като не са пуснати, са Светлана Шаренкова, Петър Мутафчиев и други.

Част от делегатите пък не са били позволени за регистрация. Сред тях Димитър Дъбов и делегати от Пловдив, Харманли, Доспат и други Според Петър Мутафчиев става въпрос за към 60 души.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР