Кирил Добрев е роден през 1972 г. в София. Завършил

...
Кирил Добрев е роден през 1972 г. в София. Завършил
Коментари Харесай

Кирил Добрев: БСП тръгна за победа на местния вот

Кирил Добрев е роден през 1972 година в София. Завършил е хидрогеология в Минно-геоложкия университет и финанси в УНСС. Добрев е зам.-председател на Българска социалистическа партия, член на Изпълнителното бюро и на Националния съвет на левицата. От 2006 до 2014 година е водач на столичната организация на Българска социалистическа партия. Бил е депутат в 40-ото, 41-вото, 42-рото и 43-ото Народно заседание. Семеен, с две деца.

" Стратегията на ГЕРБ за инфраструктурата е хубаво нещо, само че е безусловно безсмислена, когато няма тактика за хората. "

- Г-н Добрев, в случай че би трябвало да нарисувате вербален портрет на издигнатите и подкрепените от Българска социалистическа партия претенденти за кметове, какъв би бил той? Какви бяха критериите за номинациите им?

- На първо място, те са смели хора, тъй като знаем какъв брой е тежко да си претендент на опозицията. Българска социалистическа партия издигна млади, образовани и амбициозни хора, които са изцяло наясно с каква машина ще се сблъскат, само че в същото време познават проблемите на общините си в най-малкия подробност и имат ясни визии за тяхното ръководство. Левицата в България излиза с ново потомство политици, които не търсят промяна на местоработата, а одобряват кметското място като идея.

Кандидатите на Българска социалистическа партия, както и тези, подкрепени от нас, са поръчител, че направените положителни неща в общините ще бъдат наградени, само че в това време ще пресечен всеобщите практики на непрозрачно ръководство, на нагласени публични поръчки и неразбираеми политики. Освен на новото потомство политици, залагаме и на актуалните кметове на Българска социалистическа партия, които са се потвърдили като безспорни престижи и градоначалници, и които изтърпяха в действителност доста през всичките тези години, тъй като парите за общини се раздават по благосклонности на ръководещите. Тук употребявам опцията да им благодаря, че не изневериха на себе си и партията, а повярвайте ми, множеството имаха опция да изберат по-лекия път. Такива са Владимир Москов в Гоце Делчев, Румен Гунински в Правец, Донка Михайлова в Троян, Любка Александрова в Левски, Пламен Чернев в Сухиндол, Милчо Лалов в Брегово, Александър Горчев във Велики Преслав, Христо Христов в Болярово, Георги Георгиев в Тунджа и други

Освен в София, където сигурно ще има конфликт и това към този момент изнервя ръководещите до краен лимит, чакам по-сериозни борби във Велико Търново. Там претендент на Българска социалистическа партия е Весела Лечева, която нито има потребност от показване, нито от подчертаване на качествата й. Не мога да не загатна градовете Ямбол (Катя Георгиева), Ловеч (Радина Банкова), Перник (Станислав Владимиров) и Русе (Пенчо Милков). В Горна Оряховица Българска социалистическа партия излезе с младия народен представител Явор Божанков.

- На каква акция заложи Българска социалистическа партия? Тя е към този момент към края си. Очаквате ли удари под кръста от съперниците си?

- Една трета от акцията към този момент мина. Стараем се на всички места по места да водим почтен диалог за положението на общините, за проблемите и решенията, които предлагаме. На локално равнище нещата са надалеч по-ясни. Хората виждат кой какъв брой може. Предизвикателството е дали ще се отърсят от разстройването, че в огромната си част общините се владеят от една партия, и да гласоподават свободно. Удари под кръста чакам постоянно, освен от съперници, само че и от свои. В последна сметка това е част от политиката и няма да го употребяваме като опрощение.

- Как ще коментирате нападките по време на дебатите преди дни против претендента на Българска социалистическа партия за кмет на Русе Пенчо Милков от съперниците му?

- Нали не мислите, че има сюрпризирани от случилото се?! Това е следващият образец за стила на ГЕРБ за заплашване на съперниците си. Това няма по какъв начин да се случи. Ние стоим зад всичките си претенденти за кметове и общински съветници. Те не могат да бъдат уплашени и няма да се въздействат от нападките на съперниците си. Ще продължим да водим чиста акция, без експанзия, залагайки на причините в политическите диспути. И единствено да вметна - уверен съм, че макар грозното държание на политическите съперници и отрицателната акция, Русе ще има кмет социалист и това ще бъде Пенчо Милков.

- Вие се срещате с доста хора в цялата страна. Какво ви споделят те, какви проблеми споделят с вас?

- Основни проблеми си остават ниските приходи, демографската рецесия, неналичието на работни места, недостъпно или изчезнало опазване на здравето, неприятна инфраструктура. В тази акция обаче има нещо изцяло ново, което придобива повсеместност, а точно замърсяванията на околната среда. Бедността рефлектира ясно върху екологията. Все по-често по места слушам проблеми за нечист въздух, некачествена и в това време скъпа питейна вода, депата за боклуци. Понякога тези въпроси изпреварват даже тези с приходите и неравенствата. Това демонстрира, че прекомерно дълго време са неглижирани и че българинът макар всички проблеми милее за своята природа.

- Българска социалистическа партия внесе в Народното събрание емблематични законопроекти, свързани с унищожаване на неравенствата, повишение на приходите и превъзмогване на демографската рецесия. Всички те бяха отхвърлени от болшинството. Какъв е вашият коментар? Защо ГЕРБ би трябвало да си вървят от властта?

- Независимите ранглисти сочат, че българите са най-бедните и най-болните в Европейски Съюз. Това е в резюме оценката за 10-годишното ръководство на ГЕРБ и тя е на западни институции, не на Кирил Добрев. Бойко Борисов би трябвало да си тръгне, тъй като политиката му на процедура не трансформира стандарта на живот на хората. Всъщност го трансформира, само че за доста стеснен кръг от хора.

Стратегията за инфраструктурата е хубаво нещо, само че е безусловно безсмислена, когато няма тактика за хората. Не можем да се сърдим на ГЕРБ, те се стремят по всякакъв начин да са десни, по тази причина е нужно ляво ръководство, в което център да е българинът от всяка каста. Затова и предложенията на Българска социалистическа партия се отхвърлят от болшинството в Народното събрание. Защото на ръководещите не им пука по какъв начин живее елементарният българин. Те не се интересуват, че нашите майки и татковци, дядовци и баби живеят с мизерните си пенсии на ръба на оцеляването. Че неравенствата се задълбочават, че младите бягат и търсят прехранване зад граница. ГЕРБ не се тревожат, че хората нямат пари да се лекуват и да изучат децата си. Затова ГЕРБ би трябвало час по-скоро да си вървят от властта.

- Какви са вашите послания към гласоподавателите? Защо гласоподавателите би трябвало да поддържат претендентите на Българска социалистическа партия?

- Нашите претенденти са хора, които няма да ги " ръководят " или по-лошото - да ги " владеят ". Те ще са сътрудниците и положителните съседи, на които постоянно можеш да разчиташ за помощ.

Ключовото ни обръщение е едно - " ЗА ПО-ДОБЪР ЖИВОТ "! То обгръща всичко, към което се стремим. Нещото, което " съумяха " да реализират ръководещите, е да накарат хората, без значение къде живеят - дали в столицата, дали в най-закътаното село в Родопите, да желаят едно и също - по-добър живот! По-добър живот за тях, за децата им, за родителите им. Достойнство и обективни приходи. Иначе всяко обитаемо място има своята специфичност, а нашите претенденти сигурно я познават доста добре.

Във всяка община Българска социалистическа партия излезе със своя визия за нейното развиване - визия, която е стъпила на основите на " Визия за България ", само че обръща особено внимание на характерната конюнктура в общината и проблемите на нейните жители.

*Източник: https://duma.bg
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР