Кирил Десподов фокусира все повече внимание около себе си. Преди

...
Кирил Десподов фокусира все повече внимание около себе си. Преди
Коментари Харесай

Анде Шимунджа: Кирил Десподов е специален футболист

Кирил Десподов концентрира от ден на ден внимание към себе си. Преди 10 дни той означи два гола във вратата на Волос и беше определен за състезател на мача за ПАОК. В неделя сподели още от качествата си, откакто изкова съвсем самичък победа в едно от дербитата на Гърция. Бившият треньор на Лудогорец Анде Шимунджа приказва пред организация SDNA.

" Той беше нашият водач, в никакъв случай не е трябвало да му давам препоръки. И има капацитет да се състезава в европейско състезание от първите пет в ранглистата на УЕФА ", сподели словенецът.

За момента Десподов се трансформира в съществена фигура в отборана ПАОК(Солун) и го сподели с двата си гола за триумфа с2:1 над Панатинайкос. Капитанът на българския народен тим доближи до кота 9 гола и 7 асистенции в 17 участия в шампионата, а има единствено 12 мача като титуляр. Като цяло той към този момент направи дабъл-дабъл с 11 гола и 10 асистенции и се трансформира в едно от главните оръжия в схемата на румънския треньор Разван Луческу.

Шимунджа беше треньор на Десподов в Лудогорец от януари 2022-а до март 2023-а и познава добре качествата му. Двамата честваха купата на България през 2022-а година, само че поредицата от слаби резултати му костваха поста. В момента словенецът е в родината си и тренира отбора на Марибор.

Но за Десподов приказва извънредно ласкаво, характеризирайки го като " неповторим " футболист.

На въпрос дали е очаквал Десподов да изпъкне в ПАОК за толкоз малко време, той споделя, той споделя: „ Десподов е специфичен футболист, неповторим. Трудно е да се планува каква кариера ще направи един футболист. Така че, когато той напусна Лудогорец в посока ПАОК, не можех да съм сигурен дали ще доближи толкоз високи стандарти на показване за къс интервал от време.Много съм благополучен от това по какъв начин се развива, тъй като за мене е специфичен човек ".

„ Не знам какъв брой високо може да стигне до края на кариерата си и дали ще се състезава още веднъж в едно от петте най-хубави европейски лиги. Това е нещо, което зависи от него. Но той сигурно има уменията да успее ", съобщи някогашният треньор на " орлите ".

Попитан какви препоръки му е давал във времето, когато са работили дружно, словенският треньор признава, че не се е налагало изключително да приказва с крилото.

" В Лудогорец беше капитан на тима, тъй че нямаше потребност да му давам препоръки. По-скоро бих споделил, че имах някои условия, като да вземем за пример той да има вяра в себе си, да тренира крепко и да употребява качествата си ", приключи Шимунджа.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР