Кирил Десподов бе представен официално като футболист на Лудогорец. Спортният

...
Кирил Десподов бе представен официално като футболист на Лудогорец. Спортният
Коментари Харесай

Лудогорец представи официално Кирил Десподов |

Кирил Десподов бе показан публично като футболист на Лудогорец. Спортният шеф Георги Караманджуков му връчи фланелката с №11 и му пожела триумф. По време на конференцията Десподов отговори на всички въпроси.

- Кирил, какви са първите ти думи като състезател на Лудогорец?
- Щастлив съм, че съм тук. Ръководството на Лудогорец направи всичко допустимо с цел да ме прилвече. Много елементарно се разбрахме, бързо станаха нещата.

- Какви други варианти имаше и за какво реши, че Лудогорец е най-хубавото решение за теб?
- Имах и други предложения преди Лудогорец. Но клубовете не съумяха да се схванат с Каляри. Лудогорец беше настойчив. Г-н Караманджуков ми се обади на 4 октомври вечерта, на другия ден се разбрахме.

- Каква е твоята цел в Лудогорец?
- Аз съм тук чартърен за една година. Както сподели и господин Караманджуков, имам висока откупна уговорка. Искам да играя. Ще дам всичко от себе си. Конкуренцията за положителното на Лудогорец. Все отново на всеки един пост е много сериозна конкуренцията тук. И се веселя, че ще работя с положителни футболисти и положителни треньори.

- Защо толкоз доста полемики съгласно теб провокира този трансфер?
- Такива обстановки има в целия свят обаче. Не съм първият, който го прави, няма да съм и последният. Когато съм играл за ЦСКА, всичко е било от сърце. Животът на футболиста обаче не е елементарен. Трябва да бъдем виновни към себе си и фамилията. Да взимаме най-правилните решения за кариерата си.

- Какви са първите ти усещания от Лудогорец?
- Аз пристигнах в четвъртък. Всичко е на високо равнище, професионално, удивен съм. Базата е невероятна. Аз познавам повече от половината играчи. Все отново до преди 2 години бях в българското състезание.

- Как ти сте отрази престоя в Италия и Австрия?
- Със сигурност мисленето много ми се промени. В Италия е доста професионално, съществени тренировки се организират. В Щурм отидох да играя. Избрах да съм на терена, тъй като съм на възраст, на която не мога да заставам запаса и да си взимам заплатката. Добре ми се отрази ментално и физически престоят зад граница.

- Има ли в българското състезание някаква разлика от предходния ти престой?
- Има по-силна конкуренция в този момент. ЦСКА са добре, Локо (Пд), Берое...

- Казваш, че си експерт, само че те винят в липса на морал. Кое определение е тъкмо за теб? И ще можем ли да те забележим още в Царско село на терена?
- Всички знаете, че аз съм експерт и ми се играе футбол. Това да се разбере. Не ми се стои извън и да упражнявам за здраве. Искам да се развъртвам. Мисля, че в Разград ще се развъртвам. Лудогорец сподели огромно почитание към мен. Съгласих се, тъй като знам по какъв начин се работи в този клуб. За дуела с Царско село – треньорът ще реши. Ще вляза, ще дам всичко от себе си, в случай че ми гласоподава доверие.

- С кои играчи се познавате. Ще се напаснете ли към стила на Лудогорец?
- Няма да ги изброявам. Повече от 50 % ги познавам. Като жанр на игра, този на Лудогорец ще ми допадне. Все отново тимът практикува атакуващ футбол. Освен това предстоят мачове в Лига Европа. Искам да спечелим множеството от тях, с цел да излезем от групите.

- Комфортно ли се усещаше в мачовете на националния тим?
- Аз не бяха играл 2,5 месеца. Тези 3 мача, чак в последния най-после се усети отмалялост. Ще работя крепко, с цел да вляза в топформа

- Имаш ли терзания за конфликта с ЦСКА. И в действителност ли си си назначил персонална защита?
- Нямам защита. Аз съм експерт. Като цяло желая да затворя тематиката ЦСКА. Мен никой не ме потърси и не ме пита дали бих желал да се върна. Няма по какъв начин да приказваме за председателство, тъй като не съм предал никого.

- Защо избра номер 11?
- Аз си го избрах самичък. Знаете, че съм роден на 11 ноември.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР