Кирил Буданов пък разкри от какво се нуждаят въоръжените сили

...
Кирил Буданов пък разкри от какво се нуждаят въоръжените сили
Коментари Харесай

Руснаците превзеха Ступки, атакуват АЗОМ в Бахмут и Зеленски заговори за усложняване на ситуацията

Кирил Буданов пък разкри от какво се нуждаят въоръжените сили на Украйна, с цел да извърнат хода на войната

Военната конюнктура в региона на град Бахмут, който е в центъра на съветската атака в Източна Украйна, става все по-тежка. Това сподели президентът на Украйна Володимир Зеленски, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

" В бранша на Бахмут обстановката непрестанно става по-тежка ", съобщи Зеленски във вечерното си видеообръщение.

" Врагът непрекъснато унищожава всичко, което може да се употребява за отбрана на нашите позиции за укрепления и защита. Нашите бойци, които пазят региона към Бахмут, са същински герои ", добави украинският президент.

 

Междувременно от Американския институт за проучване на войната ISW признаха, че частната съветска войска „ Вагнер “ е превзела нови територии северно от Бахмут. 

 

Руското издание „ Операция Z: Военкоры Русской Весны “ пък разгласи в своя телеграм канал, че през вчерашния ден „ оркестрантите “ са завладяли и северното предградие на Бахмут Ступки и водят пердах в регион Илиновка, приближавайки се до цех АЗОМ. В същото време пандизчиите от ЧВК „ Вагнер “ са разширили и окупираната зона на югозапад от Берховки. Ако завладяват и Богдановка, ще обкръжат изцяло града.

В същото време шефът на украинското разузнаване Кирил Буданов в изявление за „ Гласът на Америка “, представен от осведомителната организация УНiАН, сподели, че с цел да може Въоръжените сили на Украйна да извърнат хода на войната, би трябвало сътрудниците да доставят оръжие по-интензивно. 

Украйна има потребност и от щурмова авиация, акцентира той.

„ Необходими са щурмови самолети. F16 и сходни платформи не са щурмови. Такива са на първо място A10, Thunderbolt II “, изясни Буданов. 

Според него ВСУ се нуждаят и от щурмови хеликоптери АН64. Това са авиационни платформи, предопределени да нанасят удари на земята “, добави той.

Шефът на украинското разузнаване изключи вероятността, в случай че украинската войска успее да си върне Крим, окупаторите да нанесат удари с нуклеарно оръжие. 
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР