Кирил Балдев е на 18 години и е ученик в

...
Кирил Балдев е на 18 години и е ученик в
Коментари Харесай

18-годишен помага в битката с коронавируса в Пирогов

Кирил Балдев е на 18 години и е възпитаник в 11-ти клас. Докато неговите връстници си седят у дома, играят компютърни игри или пък прекарват часове в обществените мрежи, той е доброволец в УМБАЛСМ " Н. И. Пирогов ". В момента страната ни се бори с пандемията от и доста от болните се лекуват точно там. Кирил е един от хората, които всекидневно дезинфекцират болничното заведение, а също по този начин се е записал като доброволец към Столична община и ВМА. И да, той е единствено на 18 и сигурно има доста по-приятни неща, които да прави, само че е избрал да оказва помощ. Както самичък споделя: " Искам всеки ден да оказвам помощ и да бъда потребен на всички. Младите хора в такива моменти би трябвало да са обединени. Реших да оползотворя свободното си време с нещо потребно за близките. Аз нямам пари, само че това не ми пречи да дам всичко от себе си, с цел да съм потребен на обществото ".
Освен че е доброволец, той не изостава с ученето и споделя, че доста му харесва отдалеченото образование. И е безапелационен, че откакто завърши всичко (ние се надяваме да е по-скоро), ще остане да работи като санитар в " Пирогов ". Ето какво още ни описа Кирил за избора си да оказва помощ.
Защо реши да се включиш в борбата с ковид, като станеш доброволец в " Пирогов "?
Не искам да си заставам у дома и единствено да разясня ситуацията. Искам да оказвам помощ, където мога и с каквото мога. В момента не сме на учебно заведение, от работа ме редуцираха, няма къде да се върви и остана естествено да си заставам у дома, само че си споделих, че би трябвало да оказвам помощ. Нямам пари да подарявам, само че с труд мога. Не ме е позор от работата, която ми дават да върша, в случай че би трябвало и чистач ще стана, само че желая денем да съм на открито в интерес на лечебните заведения и обществото. Първоначално се записах за " Пирогов ", по-късно за Столична община и най-после - ВМА.
Какви тъкмо са отговорностите ти и не те ли е боязън, че можеш да се заразиш?
В " Пирогов " отговорностите ми са да дезинфекцирам отделенията, което става два пъти на ден. Не ме е боязън, тъй като, когато пристъпя входа на болничното заведение, съм с мисълта, че всичко е наред. Усмихвам се на хората вътре, на екипа и на всеки човек споделям, че би трябвало да бъдем положителни и усмихнати.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР