Кирил Ананиев ще бъде предложен да стане новият здравен министър,

...
Кирил Ананиев ще бъде предложен да стане новият здравен министър,
Коментари Харесай

Вероятният нов здравен министър е Кирил Ананиев


Кирил Ананиев ще бъде препоръчан да стане новият здравен министър, написа БНР, цитирайки свои източници от финансовото и здравното ведомство.
Кирил Ананиев сега е заместник-министър на финансите. Той е и ръководител на Надзорния съвет на Здравната каса, като тази служба е заемал неколкократно през годините.


Ананиев е измежду специалистите с най-задълбочени знания за финансирането на здравната система, показват анализатори.

След като проф. Николай Петров подаде оставка министърът на финансите Владислав Горанов загатна, че е по-добре новият здравен министър да бъде финансист, а не доктор.

По-рано през днешния ден беше обявено, че кандидатурата за нов министър на опазването на здравето е била одобрена от водачите на партиите от ръководещата коалиция. Името обаче не беше оповестено.

Предложението за министър ще бъде импортирано от премиера Бойко Борисов в Народното събрание незабавно след приемането на Бюджет 2018, осведоми пресслужбата на кабинета.

До оставката на досегашния здравен министър Николай Петров се стигна след излъчването на репортаж за публични поръчки. Те са били осъществени до момента в който проф. Петров беше началник на ВМА, и са извоювани от мъжа до щерка му.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР