Кирил Ананиев издаде заповед, с която от 6 май се

...
Кирил Ананиев издаде заповед, с която от 6 май се
Коментари Харесай

Ресторантьор: Заведенията във Варна масово няма да отворят заради нерентабилност

 Кирил Ананиев издаде заповед, с която от 6 май се позволява визитата на заведения за хранене и заведения, които разполагат с открити площи. Те могат да проработят още веднъж единствено при прецизно съблюдаване на ограниченията за хигиена и физическо разстояние сред масите.

В същото време, не са ясни единните здравни стандарти, на които ще би трябвало да дават отговор хотелите и заведенията за хранене, с цел да отворят през летния сезон, оповестява Българска национална телевизия.

Желязко Каракашев, ресторантьор от Варна разяснява: " Заведенията ще работят в режим на неефективност. Един от най-основните проблеми е Данък добавена стойност, защото продължава натрупването на загуби. В цяла Европа има написани ограничения, правила и здравни правила. Както и прекъсване на налог обезпечаване за една година ".

По думите на Каракашев, 2/3 от заведенията във Варна няма да отворят защото са в режим на нерентабилност.

Атанас Карагеоргиев, хотелиеру добавя: " Имам три басейна - два открити и един закрит. Когато хотелът не работи, се обезсмиля отварянето на басейните, тъй че не виждам за какво трябваше да се стартира от това ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР