Кипърско правителство засили ограниченията върху придвижването на всички граждани в

...
Кипърско правителство засили ограниченията върху придвижването на всички граждани в
Коментари Харесай

Кипър наложи триседмична карантина в опит да овладее разпространението на COVID-19

Кипърско държавно управление ускори рестриктивните мерки върху напредването на всички жители в опит да спре разпространяването на ковид, съобщи Асошиейтед прес. Новите рестрикции включват триседмична възбрана на всички непотребни пътувания отвън дома.
Всичко по тематиката:Епидемията ковид (COVID-19) 2129
Президентът Никос Анастасиадис сподели, че "недисциплинирано и неразумно " малцинство от хора, които не престават да заобикалят рестрикциите, слагат животи в риск. В телевизионно послание в понеделник той съобщи, че мярката е нужна, с цел да се овладее безконтролното разпространяване на вируса, което може да докара до колапс на системата на опазването на здравето.

Анастасиадис разпореди всички жители да останат по домовете си и да не излизат, с изключение на с цел да отидат на работа, да купят храна или други нужни артикули, да посетят доктор или аптека, да отидат до банката или да оказват помощ на други нуждаещи се. Ограниченията ще бъдат в действие до 13 април.

Президентът сподели още, че всички жители отвън дома си би трябвало да носят персонална карта. Тези, които не се съобразят с рестриктивните мерки, са застрашени от наказателно гонене и от санкция на място от 150 евро.

Досега в Кипър има 116 доказани случая на ковид, един от които приключил със гибелта на пациента, добавя Българска телеграфна агенция.

NOVINI.BG ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 2129  Имунолог: При пандемия е нужен обединен логаритъм, а не разнопосочни решения Имунолог: При пандемия е нужен обединен логаритъм, а не разнопосочни решения  Проф. Начев: Като работа на Щаба се оправяме добре, като дисциплинираност на жителите се желае още Проф. Начев: Като работа на Щаба се оправяме добре, като дисциплинираност на жителите се желае още
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР