Кипърският съд постанови решение за откриване на производство по ликвидация

...
Кипърският съд постанови решение за откриване на производство по ликвидация
Коментари Харесай

Кипърски съд постанови да започне ликвидация на застрахователя Олимпик

Кипърският съд постанови решение за разкриване на произвеждане по разпродажба на " Olympic Insurance Co. Ltd ". До преди година сдружението извършваше активност и в България посредством собствен клон, заяви Комисията за финансов контрол.

Дружеството спря да работи на 17 август 2018 година като към 200 хиляди консуматори в България се оказаха без годни застраховки " Гражданска отговорност ". По тогавашна оценка на КФН дългът на " Олимпик " към клиенти в България бе 9.350 млн. лева.

Сега КФН оповестява, че съдът е назначил двама непрекъснати ликвидатори като това са досегашният неин краткотраен ликвидатор Павлос Накузи, както и формален представител на Република Кипър. Тепърва следва надзорният орган върху застраховането на Кипър да разгласи какви ще са съответните последствия, произлизащи от това произвеждане.

КФН твърди, че навреме ще разгласява точна и изчерпателна информация по отношение на откриването на производството за разпродажба на страницата си: www.fsc.bg. Актуална информация може да бъде получена и посредством осведомителния център на Комисията: 0800 40 444 (безплатен телефонен номер).
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР