Кипърският президент Никос Анастасиадис е заявил, че турската военна операция

...
Кипърският президент Никос Анастасиадис е заявил, че турската военна операция
Коментари Харесай

Президентът на Кипър: Турската операция в Сирия е незаконен акт

Кипърският президент Никос Анастасиадис е декларирал, че турската военна интервенция в Сирия е " следващ противозаконен акт, своеволна стъпка, ориентирана към обслужване на турските ползи ", съобщи в. " Катимерини ", като се базира на информация на кипърската осведомителна организация.

Това е следващ неприемлив и самоволен акт от страна на Турция, който е наказан най-малкото от нашето семейство, Европейски Съюз, и аз нямам доверие, че той е оневинен по какъвто и да било метод, е декларирал Анастасиадис пред кипърската осведомителна организация КНА, представена от Българска телеграфна агенция.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи по-рано, че интервенция " Извор на мира " цели да отстрани заканите от от сирийската кюрдска милиция Сили за отбрана на народа /СЗН/ и " Ислямска страна " и да даде опция за завръщане на сирийските бежанци, намиращи се в Турция, след основаване на " зона за сигурност " в региона.

Кипърското външно министерство уточни в известие през днешния ден, че турската атака е голямо нарушаване на интернационалното право и на Хартата на Организация на обединените нации. В текста се показва, че военното навлизане ще подкопае политическия развой за решение на сирийския спор.

Ние показваме нашето изрично наказание на всевъзможни старания за обществено инженерство, засягащи локалното население в Североизточна Сирия. Турската военна инвазия ще докара до огромна филантропична покруса и до огромно нарастване на бежанските потоци, се споделя в известието.

По-рано през днешния ден стотици кюрди, живеещи в Република Кипър, се събраха пред кипърското външно министрество в Никозия, с цел да показват против турската интервенция. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР