Кипърският министър на правосъдието Йонас Николау заяви, че подава оставка

...
Кипърският министър на правосъдието Йонас Николау заяви, че подава оставка
Коментари Харесай

Оставка в Кипър заради серийните убийства

Кипърският министър на правораздаването Йонас Николау съобщи, че подава оставка след реакцията на публично отвращение против подозрителните серийни убийства, неразкрити съвсем три години.

Офицер от армията призна, че е умъртвил седем дами и девойки. Николау сподели, че е подал оставката си на президента Никос Анастасиадис поради "принципи и съвест ", като добави, че няма персонално присъединяване в тази ситуация.

Основната опозиционна групировка Прогресивната партия на работещите хора (АКЕЛ) изиска оставката на министъра на правораздаването и шефа на полицията в Кипър, откакто стана ясно, че офицер от армията е умъртвил най-малко 7 дами, съобщи Българска национална телевизия. Министърът на правораздаването Йонас Николау и шефа на полицията Захариас Хрисостому споделиха, че ще бъде направена инспекция дали ведомствата са работили съответно.

Междувременно стотици се събраха в столицата Никозия на проведено в обществените мрежи бдение в памет на жертвите. Много от тях упрекват управляващите, че не са предпазили жертвите. Досега са открити телата на 3 дами, жертви на килъра. Той е в ареста и е признал, че е направил 7 убийства, най-вече на небогати имигрантки, с които се свързвал посредством уебсайт за запознанства.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР