Кипърският град Пафос е избран за Европейска столица на интелигентния

...
Кипърският град Пафос е избран за Европейска столица на интелигентния
Коментари Харесай

Кипърският Пафос избран за Европейска столица на интелигентния туризъм

Кипърският град Пафос е определен за „ Европейска столица на интелигентния туризъм за 2023 година “, оповестиха от Еврокомисията. Районът, в който се намира родното място на богинята Афродита, става част от европейските модели за новаторско и стабилно развиване.

Популярна туристическа дестинация на западното крайбрежие на Кипър с хилядолетна история, Пафос завоюва премията в конкуренция измежду 7 финалисти, определени от участвалите в европейското съревнование 29 града от 13 страни.

Кандидатурата му бе високо оценена от европейското жури поради показаните реформаторски начинания за резистентен туризъм, новаторски и съвременни планове, развиването му като „ интелигентен “ град.

За признаването му способстваха също по този начин тактиката му за вложения в туризма, опазването на културното завещание, богатата стратегия от действия, които ще извърши следващата година.

Наградата има значимо значение за по-нататъшното му надграждане като дестинация за резистентен туризъм и възстановяване на качеството на предлагания туристически артикул, с включването на интелигентни практики, подчертаха от Регионалния ръб по туризъм.

Като „ Европейска столица на интелигентния туризъм “ Пафос ще получи специфична поддръжка и образование за връзка, брандиране и промоция на европейско равнище през идната година.

Пафос е прочут курортен център на острова. Той притегля над 550 000 интернационалните гости годишно, към 14 000 души са заети в туристическата му промишленост.

От ноември до март следващата година градът чака да посрещне повече от 180 000 туристи, над100 полета седмично ще го свързват в започващия зимен интервал с 35 летища.

Една от новаторските стратегии на Пафос, донесли европейската му премия, е за развиване на „ туризъм на прекарванията “, която ще насочи гостите към родното място на богинята Афродита, знак на острова.

Целият град е включен в листата на ЮНЕСКО за международното културно завещание, съобщи БНР.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР