Кипърският фермер Димитрис Пирилис беше докаран с белезници в Пловдивския

Кипърският фермер Димитрис Пирилис беше докаран с белезници в Пловдивския ...

Докараха с белезници в съда фермера, прегазил крадлив циганин.

Кипърският фермер Димитрис Пирилис беше докаран с белезници в Пловдивския окръжен съд. Пред медиите той каза, че ще даде изявление и обяснение за случилото се, но на по-късен етап.
 
Делото беше отложено с 30 минути, за да могат адвокатите да се запознаят с материалите. Жената, с която живее на семейни начала, също е тук.
 
БЛИЦ припомня, че днес съдът гледа мярката за неотклонение на Пирилис, който беше арестуван за това, че прегази с джипа си и уби 30-годишен циганин, когото откри в имота си да краде заедно с още двама.
 
След като ги забелязал в собствеността си, фермерът ги подгонил с джипа и ги преследвал из полето.
 
Според обвинението, единият циганин е бил прегазен умишлено от кипъреца. По-късно жената на фермера се оплака, че циганските набези в тяхната ферма са многократни. Постоянно били задигани крави и люцерна.
 
Убитият Петър Гаджанов е на 30 години и има дълго криминално досие – 14 присъди за кражби, едната от които е именно за кражба от имотите на фермера. Лежал е в затвора.
 
Днес следобед съдът ще гледа мярката на другите двама цигани, които също са арестувани и са били в нощта на убийството с жертвата.
 
 
Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
 


 

Източник: blitz.bg