Кипърският фермер Димитрис Пирилис беше докаран с белезници в Пловдивския

...
Кипърският фермер Димитрис Пирилис беше докаран с белезници в Пловдивския
Коментари Харесай

Докараха с белезници в съда фермера, прегазил крадлив циганин

Кипърският фермер Димитрис Пирилис беше докаран с белезници в Пловдивския областен съд. Пред медиите той сподели, че ще даде изказване и пояснение за случилото се, само че на по-късен стадий.

Делото беше отсрочено с 30 минути, с цел да могат юристите да се срещнат с материалите. Жената, с която живее на фамилни начала, също е тук.

БЛИЦ напомня, че през днешния ден съдът гледа мярката за неотклонение на Пирилис , който беше задържан за това, че прегази с джипа си и умъртви 30-годишен ром, който откри в парцела си да краде дружно с още двама.

След като ги забелязал в собствеността си, фермерът ги подгонил с джипа и ги преследвал из полето.

Според обвиняването, единият ром е бил прегазен съзнателно от кипъреца. По-късно дамата на фермера се оплака, че циганските нападения в тяхната плантация са многократни. Постоянно били задигани крави и люцерна.

Убитият Петър Гаджанов е на 30 години и има дълго престъпно досие – 14 присъди за обири, едната от които е точно за кражба от парцелите на фермера. Лежал е в пандиза.

Днес следобяд съдът ще гледа мярката на другите двама роми, които също са задържани и са били в нощта на убийството с жертвата.









Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР