Кипърските земеделски организации PEK, EKA, PANAGROTIKOS, NEA AGROTIKI KINISI и

...
Кипърските земеделски организации PEK, EKA, PANAGROTIKOS, NEA AGROTIKI KINISI и
Коментари Харесай

Кипърските фермери обявиха началото на протести

Кипърските аграрни организации PEK, EKA, PANAGROTIKOS, NEA AGROTIKI KINISI и EUROAGROTIKOS застанаха на страната на европейските аграрни производители. Също по този начин беше оповестено, че ще се подхващат протестни дейности, които ще стартират на 8 февруари.


Организациите обявиха, че сплотяват силите и гласа си с цялото земеделско придвижване в Европа " против неправилните политики на Европейски Съюз в Общата селскостопанска политика ", заяви „ Катимерини “.

Те прибавиха, че обстановката се е изострила, индустриалните разноски са нереалистични, постановат се зелени налози върху водата, земята, животните, дърветата, растенията, семената и въобще върху всички храни.

" Товарните ставки и разноските за експорт се усилват, в това време вносът от Украйна и други страни е неконтролируем! ", означиха те.

" В същото време Европейски Съюз пристъпва към подписване на комерсиално съглашение с латиноамерикански страни за импорт на селскостопански артикули, които не дават отговор на европейските стандарти за качество, като по този метод предизвиква нелоялната конкуренция. Те освобождават големи финансови запаси за войни, вместо за трактори, аграрни машини и семена за произвеждане на евтина храна за европейските жители, и приканват европейските аграрни производители сами да приложат зелената договорка, като поемат всички разноски за този преход, което всъщност води до очистване на европейското селско стопанство ", допълниха земеделските организации в Кипър.

" Ето за какво на 8 февруари 2024 година, в 10:00 ч. сутринта всички трактори ще излязат на улицата за динамична готовност. Шествието ще спре пред Дома на Европа, където ще бъде връчена резолюция на Европейската комисия! Земеделските производители приканват потребителите да маршируват с нас, тъй като това визира всички консуматори и всяко домакинство ", обявиха организациите./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР