Кипърските власти ще вложат над 100 милиона евро за ремонт

...
Кипърските власти ще вложат над 100 милиона евро за ремонт
Коментари Харесай

Кипър ще ускори ремонтите на високи сгради поради опасения от земетресения

Кипърските управляващи ще вложат над 100 милиона евро за ремонт на десетки порутени високи жилищни здания, издигнати преди десетилетия за бежанци от турската инвазия на острова през 1974 година, заяви в. „ Катимерини “.

Вътрешният министър Константинос Йоану сподели, че проектът планува неотложен ремонт и цялостна реорганизация на 43 здания, считани за най-рискови. Той направи изказване след среща с юристи, инженери, общински чиновници и представители на хиляди разселени лица.

Ще бъдат осъществени поправки и на 315 други жилищни здания, издигнати директно след нашествието, която беше провокирана от прелом, целящ съюз с Гърция и оставил островът разграничен по етническа линия, съобщи Българска телеграфна агенция.

Десетки жилищни комплекси бяха издигнати небрежно в южната част на острова, с цел да приютят 160 000 кипърски гърци, които напуснаха домовете си на фона на боевете на север, където нахлу турската войска.

В доста от тези здания са осъществени поправки, само че мощното земетресение от предишния месец в Турция, което лиши живота на повече от 48 000 души, провокира опасения в Кипър, че ремонтите не се правят задоволително бързо, с цел да се подсигурява, че могат да устоят на трусове.

Йоану сподели, че жителите на тези здания ще бъдат краткотрайно преместени до момента в който ремонтите приключат. Правителството ще финансира възобновяване, а работният развой ще продължи без забавянията и затрудненията, които са съществували преди
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР