Кипърските власти са под тревога след пристигането до бреговете на

...
Кипърските власти са под тревога след пристигането до бреговете на
Коментари Харесай

Мигрантската вълна се активизира

Кипърските управляващи са под паника след идването до крайбрежията на острова на четири лодки, пренасящи сирийски и ливански мигранти, в границите на 48 часа. Кипърската полиция съобщи през днешния ден, че четири плавателни съда, пренасящи общо 123 мигранти, са се появили край източния и южния бряг на острова през последните два дни, като на към половината от тях им е било позволено да слязат на брега.

21 мигранти останали на борда на лодка, която се носи в морето югоизточно от Кипър след повреда на мотора. Полицията съобщи, че три дами и девет деца са били свалени от лодката и трансферирани в кипърска болница като защитна мярка.

Други 33 мигранти на борда на лодка, която полицията засякла на 22,5 километра южно от кипърския бряг през вчерашния ден, са трансферирани на различен кораб и изпратени назад в Ливан.

Членката на Европейски Съюз Кипър и Ливан имат съглашение за попречване на идването на мигранти на острова.

Същевременно 51 мигранти са били настанени в приемен център, откакто лодката им, идваща от Ливан, стигнала до каменист плаж в следената от Организация на обединените нации буферна зона, отделяща отделилата се турска северна част от гръцката южна част.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР