Кипърските власти наредиха на банките да спрат транзакциите с рублата

...
Кипърските власти наредиха на банките да спрат транзакциите с рублата
Коментари Харесай

Кипър нареди на банките си да спрат транзакциите с руски рубли

Кипърските управляващи подредиха на банките да спрат транзакциите с рублата на фона на следствие на случаи на заобикаляне на интернационалните наказания от страна на руснаци посредством въвличане на кипърски компании. Причината беше решението на Съединени американски щати да изпратят екип от чиновници на ФБР и Агенцията за битка с финансовите закононарушения в Кипър, с цел да вземат участие в разглеждането на 29 правосъдни каузи, свързани със заобикаляне на глобите против Русия, заяви Bulgaria ON AIR.

От локалните банки се изисква да спрат всички транзакции с съветска рубла. Започнаха инспекции и в локални адвокатски адвокатски фирми заради допустима корист с ускорената процедура за регистрация на бизнес за руснаци, която им даде опция бързо да получат позволения за престояване, позволения за работа и налози " изгоди ".

Припомняме, че в Екологичен потенциал имаше специфичен спор по абсурда Cyprus Confidential, който разкри, че финансовата промишленост на острова е била употребена от милиардери и извършители на глобите за подсилване на режима на съветския президент. Разследването, наред с други неща, засягаше вложения на съветски бизнесмени на острова и издаване на " златни паспорти ".

На дебата в Страсбург, където участваха представители на Европейската комисия, имаше предложение за анулация на " златните паспорти ". Има отвращение от хипотетичните връзки сред Кипър и Русия на фона на продължаващата война в Украйна.

Европейският парламент неведнъж е призовавал за законодателни ограничения, с цел да се подсигурява спазването на законите на Европейски Съюз. Еврокомисарят по демокрацията Дубравка Суица напомни, че нарушаването на глобите е престъпно закононарушение в множеството страни членки. Въпреки това определението на тези закононарушения, както и типовете и степента на наказванията, се разграничават доста в Европейски Съюз. През 2022 година Европейската комисия предложи инструкция за хармонизиране на дефинициите и наказванията за нарушавания на глобите.

Предложението дава обстоен лист на закононарушенията, свързани с укриване на наказания, и съответни образци. През юни Съветът на Европейски Съюз на равнище министри на правораздаването създаде общ метод към законопроект за по-строги санкции за заобикаляне на наказания. Този метод стана основа за договаряния с Европейския парламент за разработване на обща позиция по законопроекта.

В опит да " избелят " репутацията на острова като бизнес и финансов център, кипърските управляващи сътвориха звено за наблюдаване на спазването на интернационалния режим на наказания.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР