Кипърската футбнолна асоциация (КФА) обяви, че официално прекратява сезон 2019-20,

...
Кипърската футбнолна асоциация (КФА) обяви, че официално прекратява сезон 2019-20,
Коментари Харесай

Кипър преустанови футбола - чуди се как да формриа шампион

Кипърската футбнолна асоциация (КФА) разгласи, че публично приключва сезон 2019-20, откакто не може да съблюдава държавните ограничения за завръщане на клубовете при закрити порти.

В изказване на КФА излиза наяве, че актуалните протоколи няма да разрешат на отборите да се приготвят пълноценно за мачовете, което би довело до възможни контузии на играчите. „ Нашето главно терзание е обвързвано със здравето на всички забъркани лица – от футболисти, през механически личен състав на тимовете до други служащи по стадионите “, се споделя в известието.

Първенството бе прекратено на 15 март, откакто Кипър разгласи първия случай на инфектиран с COVID-19. Първата дивизия на страната се намираше на равнище плейофи при оставащи още девет кръга до края. Омония Никозия и Анортозис Фамагуста поделяха върха в класирането с по 46 точки, до момента в който първенците АПОЕЛ бяха на шест зад тях. КФА разгласи, че прекратяването на сезона ще разреши на клубовете да поемат глътка въздух в опит да запазят съставите си, когато нямат доходи.

Независимо от преждевременното преустановяване на сезона, КФА обезпечи места в европейските клубни шампионати за Омония Никозия (квалификационните кръгове на Шампионската лига), Анортозис Фамагуста, АПОЕЛ и Аполон Лимасол (квалификациите на Лига Европа). КФА реши още да усили висшия ешелон до 14 отбора – с два повече от досегашните 12, с цел да обезпечи място за два тима, спечелили промоция. Все още е неразбираемо дали КФА ще разгласи първенец на страната и по какъв начин тъкмо ще бъде избран първенецът на локалното състезание.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР