Кипърецът Маркос Багдатис преодоля първия кръг на турнира на турнира

...
Кипърецът Маркос Багдатис преодоля първия кръг на турнира на турнира
Коментари Харесай

Багдатис не даде сет на щастлив губещ

Кипърецът Маркос Багдатис преодоля първия кръг на шампионата на шампионата по тенис от серията АТP 250 в София с награден фонд 501 хиляди евро. Багдатис се наложи със 7:6 (4), 6:3 за час и 20 минути над ”щастливия губещ " от квалификациите Салваторе Карузо (Италия), който размени отказалия присъединяване по-рано през днешния ден Михаил Кукушкин (Казахстан) поради заболяване.

В първия сет Багдатис загуби второто си подаване и разреши на Карузо да поведе с 1:3, само че съумя да изравни за 3:3 и оттова се стигна до тайбрек. Във втория сет опитният кипърски играч проби за 2:1 и за крайното 6:3 в частта.

В идващия кръг Багдатис ще се опита да преодолее и поставеният под №2 Адриан Манарино (Франция).

" Благодаря на хората, които пристигнаха. Беше хубава атмосфера. Беше сложен мач за мен, сложен първи кръг. Започнах малко постепенно, а моят противник игра по-добре, тъй като имаше два мача от квалификациите. По-скоро беше значимо през днешния ден да намеря моята игра. Тук топката лети изключително, по-високо надморско ниво. Сервирах добре и по тази причина съм благополучен, че завоювах. Мисля, че сервисът беше най-важното през днешния ден. Спечелването на тайбрека също беше доста значим ключ към успеха”, съобщи Багдатис след дуела.

Йозеф Ковалик от Словакия е първият участник на четвъртфиналите. В мач със сънародника си Лукас Лацко той съумя да се върне от доста сложна обстановка и завоюва с 4:6, 6:2, 7:5. По всичко изглеждаше, че Лацко със мощен старт в третия сет и задатък от 3:0 ще си обезпечи бързо успеха. Но Ковалик върна пробива за 4:5 и по-късно завоюва своето подаване. Последва нов пробив и крайното 7:5, като мачът продължи 2 часа и 10 минути.

ФОТОГАЛЕРИЯ НА МАЧА

Снимка: Емона Цончева, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР