Кипърецът Димитрис Пирилис е бил военен, а след това 10

Кипърецът Димитрис Пирилис е бил военен, а след това 10 ...

Мъж от Кипър разказа какъв е бил фермерът, който уби циганина крадец в Болярино.

Кипърецът Димитрис Пирилис е бил военен, а след това 10 години полицай. Това разказа близък на арестувания, дошъл от Кипър.

Той каза още, че от 14 годишен Пирилис не познава майка си, родителите му били разведени. Това била и причината да се пресели в България.

Жената, с която живее на семейни начала, сподели пред репортери, че мъжът й е много добър човек. Грижел се еднакво добре и за нейните, и за неговите деца. 

БЛИЦ припомня, че в момента в Пловдивския съд се гледа мярката на 60-годишния земеделец. Преди дни той прегази и уби 30-годишен циганин, който с още двама крал от имотите му в село Болярино. Пирилис забелязал ромите, подгонил ги с джипа си и прегазил Петър Гаджанов.

Циганинът е с дълго криминално досие, основно за кражби. Жената на фермера се оплака от постоянен терор на ромите, които неведнъж задигали от фермата им крави и люцерна. В момента адвокатите се запознават с материалите по делото. Каква ще е съдбата на гръцкия бизнесмен и дали ще го освободят от ареста с по-лека мярка, ще стане ясно по-късно. 

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ! 

Източник: blitz.bg