Кипърецът Анастасиос Симилидис, задържан в Пловдив по издадена в Никозия

...
Кипърецът Анастасиос Симилидис, задържан в Пловдив по издадена в Никозия
Коментари Харесай

Съдят кипъреца Анастасиос Симилидис за закана за убийство в Пловдив

Кипърецът Анастасиос Симилидис, арестуван в Пловдив по издадена в Никозия Европейска заповед за арест за пране на пари, се оказа клиент и на българските съд и прокуратура. Срещу него тече дело за закана за ликвидиране в Пловдивския областен съд, а в Специализираната прокуратура има висящо произвеждане за присъединяване в проведена незаконна група.

Това се разбра по време на съвещанието по делото за екстрадицията на кипъреца, само че не стана ясно защо закононарушение го проверява Спецпрокуратурата.

Анастасиос Симилидис беше арестуван на 14 април в Пловдив, където живее от години и има заведение. Още на първото съвещание по мярката му за неотклонение той съобщи, че желае неотложно да бъде изпратен в Кипър. Днес обаче се отхвърли от това искане и изясни, че всички обвинявания против него в родината му са измислени. Той отхвърли да е прал пари и изясни, че не живее в Кипър от 1998 година

Пловдивският областен съд ще заседава по настояването за екстрадиция на 12 май, тъй като до този миг не са получени желаните от Никозия гаранции, че откакто бъде разпитан в Кипър, ще бъде върнат у нас. Не е подготвена и изисканата от Министерство на вътрешните работи информация какъв е статутът на Анастасиос Симилидис България, т. е. дали е непрекъснато пребиваващ, или не.

Той е в ареста от задържането си. " В Европейската заповед за арест има данни за голям брой незаконни похищения в десетина страни. Очевидно вие можете добре да организирате живота си отвън България, а и отвън Кипър ", изясни арбитър Милена Рангелова от Апелативния съд в Пловдив, когато на 21 април постанови най-тежката мярка за неотклонение по отношение на него.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР