Кипър затяга предпазните мерки спрямо пристигащите от България заради коронавируса.

...
Кипър затяга предпазните мерки спрямо пристигащите от България заради коронавируса.
Коментари Харесай

И Кипър затяга предпазните мерки спрямо пристигащите от България |

Кипър стяга защитните ограничения по отношение на идващите от България поради ковид. От 26 август, страната ни ще бъде сложена в „ алената “ категория страни, заяви през днешния ден кипърското здравно министерство.

След идването си на острова, неимунизираните българи ще са длъжни да дават два PCR теста с негативен резултат – единият изработен до 72 часа преди полета за Кипър и вторият - след кацането.

Доскоро България пребиваваше в „ оранжевата “ категория, само че с актуализацията на листата на страните, бе класифицирана измежду високорисковите.

Заедно с Бълагрия, Кипър преоцени епидемиологичната позиция на още 18 страни.

Разходите за PCR теста в Кипър ще бъдат за сметка на пътуващите, като те са длъжни да се самоизолират до приемането на резултатите.

От здравното министерство припомнят, че въведените облекчения за имунизирани българи не престават да са в действие.

Тези, които имат годен документ за имунизация против COVID-19, ще влизат свободно в Кипър, без да вършат проби, макар, че България е към този момент в " алената " група.

Независимо дали са имунизирани или не, всички пасажери би трябвало да попълнят кипърския полетен формуляр (CyprusFlightPass) в границите на 48 часа преди полета си. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР