Кипър въведе полицейски час в понеделник, за да ограничи разпространението

...
Кипър въведе полицейски час в понеделник, за да ограничи разпространението
Коментари Харесай

Полицейски час в Кипър след скок на заболели

Кипър вкара полицейски час в понеделник, с цел да ограничи разпространяването на ковид, като допълнение към ограниченията, въведени преди две седмици. Затягането на ограниченията се постанова след скок през уикенда в записаните случаи, съобщи " Ройтерс ".

От 31 март на по-голямата част от хората е неразрешено да напущат домовете си сред 21:00 и 06:00 часа, оповестиха от здравното министерство.

Мерките, най-строгите, наложени в спокойно време, прибавят ограничавания за овакантяване на домове единствено с позволение. Глобите стигат до 300 евро, обявиха управляващите.

Общо 230 случая има страната. Има седем регистрирани смъртни случая от експлоадирането на епидемията на 9 март, заяви здравното министерство.

Само за 2 дни страната записва повече от 40 нови случаи.

В Кипър от 24 март внезапно се ограничи придвижването на жителите за период от 3 седмици - до 13 април. Затвориха редица публични места, индустриални и търговски обекти.

Излизащите във всички случаи би трябвало да носят персонална карта или паспорт и в допълнение доказателство за задачата на тяхното придвижване.

Прекратен бе достъпът до редица публични места - паркове, детски и спортни площадки, площади, места за пикник, язовири, плажове, пристанища.

Откритите пазари и всички търговски обекти на дребно са затворени. Изключенията ще бъдат посочени в заповед на министъра на опазването на здравето.

Спряха работите в строителството, с изключение на тези на обекти от публичен интерес.

Забрани се на жителите да посещават религиозни места като църкви, джамии и други места за поклонение. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР