Кипър удължи с 14 дни пълната забрана за полети заради

...
Кипър удължи с 14 дни пълната забрана за полети заради
Коментари Харесай

Кипър удължи забраната за полети заради коронавируса

Кипър удължи с 14 дни цялостната възбрана за полети поради пандемията от ковид, съобщи министърът на превоза Янис Карусос.

Той разгласява известие в Twitter, в което споделя, че оценявайки обстановката в страната и поради трагичната обстановка в други страни, държавното управление е взело решение да удължи периода за цялостна възбрана на полетите.

Първоначално възбраната беше въведена за интервала 21 март - 4 април, като в този момент срокът ѝ на деяние ще продължи съвсем до края на месеца. Изключения се вършат за товарните полети и доставката на филантропични и медицински товари.

Броят на новите случаи на заразяване в Кипър за последното денонощие са 58. Общият брой на доказаните позитивни проби е 320, умряли са 9 индивида. В северната част на острова са регистрирани 77 случая на заразяване, които формалните кипърски управляващи не са присъединили в общата статистика.

Като мярка за ограничение разпространяването на ковид управляващите не разрешиха безцелното напредване, затвориха огромна част от магазините и предприятията от дребния бизнес. Въведен беше и полицейски час, който не разрешава придвижването на хора сред 21:00 и 06:00 часа, като се изключи тези, които вървят на работа и разполагат с нужното за задачата уверение.

Забранява се да се одобряват посетители у дома и да се върви на посетители.

Според информация на медиите, по време на инспекция полицията попаднала на жилище, в което 24 чужденци си били устроили ваучър.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР