Кипър ще създава туристическа полиция в опит да се справи

...
Кипър ще създава туристическа полиция в опит да се справи
Коментари Харесай

Туристическа полиция ще се бори с шума в курортите в Кипър

Кипър ще основава туристическа полиция в опит да се оправи с "шумовото замърсяване " в курортите си, което унищожава туризма на острова - водещ стопански бранш, съобщи БНР.

Предложението е на Министерството на туризма и има за цел непрекъснато решение на проблемите, свързани с сигурността, публичното здраве и качеството на предлагания в Кипър туристически артикул.

Тазгодишният деен сезон ще е третият, през който няма да работи признатият през 2016 година закон за шумовото замърсяване от центровете за развлечения в курортите, защото заради правни празноти той е неупотребим. Това бе декларирано по време на полемиката в парламентарна комисия, провокирана от многочислените недоволства от кметове на курортите, хотелиери, задгранични посетители. Подготвен е законопроект с промени, предлагащ нови решения, само че няма подготвеност той да бъде признат и прибавен през това лято.

"Състоянието на безвластие " от страна на другите развлекателни центрове унищожава туризма, сигнализира Янис Карусос, кмет на Агия Напа, най-големия туристически център на югоизточното крайбрежие на острова. Жители на града са подготвени за митинг през Народното събрание.

Миналата година Карусос изпрати предупредително писмо до туроператори, туристически организации и медии във Англия, в което разгласи младите фенове на алкохолния туризъм и шумните занимания за личност нон грата в курорта.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР