Кипър ще налага драстично увеличени присъди и много по-тежки наказания

...
Кипър ще налага драстично увеличени присъди и много по-тежки наказания
Коментари Харесай

Кипър въвежда наказания срещу насилието срещу жени

Кипър ще постанова фрапантно увеличени присъди и доста по-тежки санкции за обезчестяване и полов тормоз. Представеният от държавното управление нов законопроект за попречване и битка с насилието над дамите е част от уговорките на страната в осъществяване на Истанбулската спогодба.

След приемането на законопроекта от Народното събрание приетите за отговорни в обезчестяване могат да бъдат наказани на пожизнен затвор, при оптималната глоба от 14 години затвор в този момент.

Затворът за полов тормоз, в това число на работното място, става 5 вместо 3 години, санкция от 10 000 евро или и двете.

В законопроекта също по този начин доста се усилват присъдите за отнемане от независимост присексуални закононарушения и принуждение против малолетни.

Освен това се вкарват санкции за тези, които не оповестяват за актове на принуждение против дами, които са им известни. Те могат да бъдат наказани на затвор до 5 години или на санкция до 10 000 евро или и двете.

Според държавното управление законопроектът реформира, модернизира и уголемява съществуващата нормативна рамка за битка с насилието против дами и слага основите за създаване на съвременна мрежа за предварителна защита и ограничения за наложително осъществяване по всички форми на принуждение против дами, включени в Истанбулската спогодба. Тя влезе в действие в Кипър от 1 мартминалата година./Марица

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР